Matplats

Nu när man väl har flyttat in börjar ju allt det roliga. Än är det ju mycket kvar, lister som ska upp, stänkskydd och bänkskiva i köket, spis och ugn ska in, rör/blandare ska på plats och barnrummet ska ju göra iordning. Men ändå vill man ju se sig om efter lite nya möbler, idag disskuterar vi matplatsen. Grunden i lägenheten är ju vit, med lite svart/mörkt. Vi är sugna på ett vitt bord med svart stolar. Men det är svårt... Jag vill inte ångra att jag inte tog allt i vitt. Jag är lite fjantig när det kommer till sånt, det har jag alltid varit. Tänker alltid att detta ska jag kunna ha till allt i flera år, även om man kan ångra sig även då.

Stolarna vi tänkt oss är liknande "Myran", finns jättemånga snygga som är lite billigare än orginalet.




Denna i läder är jättefin tycker jag! Lätt att torka av med!
Perfekt för vår lilla familj...eftersom jag spiller titt som tätt;)








Glest på inlägg

Ja denna helgen har ju som sagt varit flytthelg, det har inte varit lätt att hinna med att blogga då.

Just nu sitter jag och kikar runt lite på olika barnvagnar. Vi har ju redan en, men det skadar inte att se sig om efter olika alternativ. Jag är ute efter en prefekt vagn, någon som känner igen sig;) Gärna med svängbara hjul där fram, men som ändå är kraftiga och klarar av slask osv. Jag fick några tips på familjeliv, men vi får helt enkelt åka runt och kika.

Något annat jag hunnit kolla på idag är lite barnkläder. Jag och mammagick en liten runda på stan innan och OJ vad mycket smått, pluttigt och fint det finns. Det riktigt kliar i fingrarna, men jag ska INTE köpa för mycket nu, då det är väldigt svårt att veta vilka strl som kommer passa.


Men denna tycker jag är så otroligt fin! Särskilt med de söta små öronen;)

Något jag förmodligen kommer klicka hem.


inflyttningskål i "lagrad" julmust!!  Slår...

img_0217 (MMS)

inflyttningskål i "lagrad" julmust!!  Slår allt vad champange och öl heter!! Denna helgen har varit så mycket att göra, men nu äntligen är vi på plats. Nu är det bara resten av grejerna och lägenheten som ska på plats!! Hoppas er helg har varit kanon! Min har varit helt underbar och det känns så skönt att äntligen vara hemma!


flyttmat...                 När man inte h...

img_0209 (MMS)

flyttmat...                 När man inte har några talrikar, för de ligger nedpackat, duger en plastburk och kakform istället.


Härliga par

För lite mer än två månader sedan hade ju sverige bröllopsfeber! Jag som själv aldrig varit särskilt intresserad av kungahuset tidigare hade hur mycket feber som helst! Jag med många många andra grät mig igenom vigseln, tittade på "inför" och lite program om kungligheter!
Men anledningen är ju inte att alla kungligheter är särskilt intressanta, utan att Victoria och Daniel är så naturliga och jordnära. De är så upp över öronen kära att hon inte kan låt bli honom knappt en sekund.
Jag tycker det är så underbart att de visar det så öppet, fast de har den position de har!

Som jag sa til Niclas "Vi kan ju gifta oss med de två" ;) De är ju verkligen så fina mot varandra.



Bilden är tagen från kungabröllopet som var igår (?)


Denna klänningen tycker jag är så fin! Enkel och massa på samma gång! Så fint med tub.

Fler bilder finns här!

Fotograf?

Jag är lite sugen på att ta sånna, typiska gravidfoografier, fina magbilder innan Bebis kommer. Jag har letat litegran efter fotografer här i stan, men vill gärna hitta en som man verkligen känner är "rätt". Är det någon som har några tips?


Lite orolig är jag allt.

Eftersom vi ska till spanien har jag givetvis varit lite orolig över hur det kommer gå med mat osv. Jag är nojig här hemma, vad kommer jag då inte vara i ett annat land? Där de förmodligen inte har samma syn på saker som mathantering.
Jag tänker mig en liten by där folk står och säljer nackade hönor längs med gatorna, ni vet som de gör på TV. Nu finns det självklart bra mat och bra restauranger, men hur bra?
Sen läser jag om Cissi, som på sin resa till Allicante, blev magsjuk. OCH fick sammandragningar, inget jag alls vill  att vi råkar ut för i v. 23. Lilla Bebis måste måste måste må bra hela tiden!



Är det någon som vet vad jag kan äta när jag är iväg? Jag är medveten om vad jag inte kan äta/ska undvika, som kyckling och saker som kan ha stått framme länge i solen osv. Sen ska jag skölja all frukt och grönsaker själv(jättelätt när man är restaurang). Kanske mackor och fil är ett alternativ i två veckor;)?


Fantastiskt!

Igår när jag och Niclas plockade och packade ner våra kläder så tog jag fram minibyxorna jag har köpt till Bebis, sen slängde jag de över axeln och började klappa på de, där lilla miniblöjrumpan snart kommer vara.
-" Tänk när det är en liten rumpa i dessa och vi ska göra så här!"
Det är snart, 135 dagar kvar till beräknad födsel och det känns så fantastiskt. När jag tänker på Bebis och hur det kommer se ut när den bestämmer sig för att komma till oss, så känns det med en gång på riktigt.
Jag måste tänka på Bebis som en liten person, redan nu, ibland. Annars känns det på något sätt som en sak som man bara pratar om, men den finns ju faktiskt redan. Det är bara det att vi inte fått träffa Bebis än.

Det känns även lite lustigt att man älskar någon och är så rädd om någon man ännu inte träffat. Jag bär med mig Bebis i nio månader, helt plötsligt kommer det en person, som man visste fanns men ändå inte träffat.
Jag längtar så mycket!
Snart, 135 dagar kvar. Oh vad mysigt det ska bli!
Det är en sån fantastisk och härlig känsla så det går inte att beskriva. Barn är faktiskt en gåva! Och den bästa man kan få!


Dagens goda gärning


Dessa katalogerna hade dimpt ner i bervlådan under dagen. Jag kan inte sätta mig och bläddra i de idag, kanske till helgen, eller nästa. Efter renoveringsfix och flytt!

Idag när jag var och handlade efter jobbet så var det en stackars mamma som gick med sina två barn i affären. Den ena var kanske 4 år och den andra var inte ett år. Den lilla skrek och skrek och skrek! Folk kollade så konstigt, jag tyckte mest det var lite lustigt att hon inte plockade upp barnet, men vad vet jag, det fanns kanske någon anledning.
Iallafall, när hon skulle packa ner i kassarna lät barnet värre, så hon väntade en stund med att packa ner och vaggade vagnen.
Folk kollar fortfarande konstigt, men ingen hjälper henne!
Så fort jag packat färdigt mina varor gick jag fram och började med hennes.
Hon var inte svensk och förstod inte vad jag sa, säkert tyckte hon jag var helkonstig som bara tog hennes saker. Men tillslut förstod hon och hon tackade så hemskt mycket!

Jag känner att man våga hjälpa för lite här i Sverige. Människor tycker det är pinsamt, eller någon annans problem. Höjer ögonbrynen bakom ryggen på folk, men ingen gör något för att hjälpa.
Jag tycker det är det minsta man kan göra. Nästa gång kanske det är jag som står där med ett barn som bara skriker, då skulle jag uppskatta hjälp!

Tänk på det!

Ny tid!



Nu har jag bokat klipptid! Lite tillpiffning inför ny lägenhet och resa till spanien.
Inte konstigt att jag är lite småstressad när det är så mycket härligheter som händer.

Idag är livet underbart!
Hoppas det är detsamma för Er!


Härliga grejer.

Det finns så mycket fint till barn! Det är svårt att veta hur man kommer vilja ha det i barnrummet när Bebis kommer. Sen kan man ju givtevis ändra med tiden, men jag vill gärna ha hunnit göra lite av ett barnrum innan januari.


Hur fin är inte denna? Denna ska hänga på väggen i mina barns rum! Viktigt för alla, stor som små, att veta!


Denna är rolig, plastfickor man kan köpa roliga kort till.


"Min värld"- jättefin liten karta över världen.
Bilder: isa.nu

Alla dessa fina tryck gör en tjej som heter Isa. Henne hittar ni här!
Så himla fina saker har hon!


Ögongodis!

Dessa skorna skulle jag absolut kunna tänka mig att trippa omkring i till hösten! Men jag undrar just om ichiasen tillåter det? Jag kankse ska önska mig dessa, använda till våren/nästa höst.

Åh vad fina de är!

 

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Packa, städa och jobba...

(Älskling, läser du detta så har du en perfekt ursäkt till att tömma plånboken lite extra, strunta i den där "gravidkudden" jag tjatat om, vill man vara fin får man lida pin;) )


Bilder: nelly.com


Fogar och ichias.

Nu är jag hemma från renovering. Jag har suttit på ett betonggolv och försökt pilla loss alla redan lösa "delar". Så det var mycket att resa sig och ställa iordning damsugaren, som inte var någon vanlig och enkel att flytta. NU har jag så ONT i ryggen (Fogar och ichias mer) så jag inte vet vart jag ska ta vägen! Aj aj vad ont det gör. Jag som har så mycket att göra. Jag har inte tid med att ha ont och vila.
Men jag måste tänka på min kropp och Bebis.
Vad enkelt det vore att ha en redan renoverad lägenhet att flytta in i. Bara städa av och flytta in. Men jag ångrar inte en sekund att vi köpte denna lägenheten, för jag tor det är så mycket "svårare" att renovera en redan renoverad lägenhet, då känner man kanske nästan att det är onödigt. Förstår Ni? Nu får vi även göra precis som vi vill och känner. Vi hade tur att vi kom över denna lägenheten, jag tror det var ett riktigt kap!

Nu ska jag vila fötterna högt och sedan ta tag i minigarderoben och ugnen!


20 (+1)

Jag glömde ju skriva igår: Igår var jag i exakt 20:e veckan. Alltså har exakt halva tiden gått.
Snart har vi en liten bebis hos oss! Jag längtar så mycket! Det är så fantastiskt! Vad tiden går fort. Jag har knappt hunnit reagera, det har även varit så mycket annat att ha i huvudet. Men det bästa är ju givetvis att Bebis ska komma.
Men det kommer kännas extra skönt när vi väl har flyttat, då kan jag fokusera massa på magen!

Nu är det renoveringsdags, igen!
Ha en fin söndag!

Biomys



Nu är det vi som går på bio. Mysigt! Får vi se hur länge jag kan hålla mig innan första toabesöket;) Vi har bokat platser längst ut försäkerhets skull.



Här är filmen vi ska se iaf!


Två till...

Ska bara visa två små bilder till fr idag:


Lilla mamsen var ju med, därför ska hon ju få en bild här med;) Sen tyckte jag hon var så söt på denna bilden med!



Något man ska tänka på när man renoverar eller håller på med byggnadsgrejer, är ju kläder. Det är viktigt med slitstarka kläder. Niclas har nog de bästa:


Snyggt, eller vad säger ni? Särskillt tjusigt tycker jag det blir med de piffiga strumporna!



Lördagsrenovering

Idag har jag varit med en svän i lägenheten, rensat undan lite...Känns så skönt att kunna vara med lite, ibland iallafall, då känner jag att vi hela tiden blir ett steg närmre.

Jag tog äntligen lite bilder:


Köket börjar komma på plats


Vet inte alls vad det är för hemska klistermärken som sitter på väggen, snyggt är det iallafall inte.


Älsklingen har gjort "allt själv", iallafalla ser det ju ut som det på denna bilden, " eller hur?" ;)


Du har i vilket fall varit jätteduktig, och jag är så stolt över dig!


Jag vill ju också vara med på ett hörn. Jag tänker inte ta åt mig äran för mer än val av kök här. Men visst ser jag riktigt duktig ut?


En snuskig matta som revs ut, snart ligger det är riktigt snyggt mörkt golv här!



Här ska lilla rulltis springa omkring senare. Jätteskönt med en stor och fin innergård.


Precis utanför balkongen. Jag längtar redan till nästa vår/sommar när man kommer kunna sitta här ute och äte frukost.

Nu blir det lite renoveringsfika!
Senare ikväll blir det bio, innan dess fredagstacos;) Blev så sugen på det igår!

Deja vú, Fredagsmys

När vi hade lagat middagen idag/ikväll, som blev pasta med lövbiffsås, så var jag tvungen att gå och vila en stund. Lite musik i bakgrunden, Niclas plockade i köket, jag låg i nedsläckt sovrum med lite öppet fönster och lyssnade på vinden, som börjar låta mer och mer som höstvind.
Då fick jag nästan deja vú... Det känndes precis som när jag var liten och mamma fixade inför middagen, som alltid var lite extra sent på helgerna. Så mysigt det var!

Där kommer jag aldrig vara igen, jag kommer inte vara så liten någonsin igen. Istället kommer jag ha en liten som förhoppningsvis jag kommer kunna ge samma trygghet och härliga känslor och minnen att komma ihåg!
Vad underbart!
Men jag kommer ju alltid vara mammas lilla!

Nu blir det lite mys med Niclas! Film och godis!


Tacofredag, fredagsmys, eller fredagstrött?

Idag hade vi pratat om bio, men efter att ha gått upp 7 varje dag denna veckan (japp, jag vet att det finns många som gör det varje dag, varje vecka, året runt), kändes det omöjligt för mig, som är kissig och trött hela tiden, att sitta i biomörkret och försöka se en film. Imorgon blir det lite sovmorgon, kanske blir det bio då?

Vi skulle gjort baconinlindade biffar ikväll, men helt plötsligt kände vi för något annat. En enkel med god pasta kanske? Vad?? Många verkar äta tacos ikväll, är det typisk fredagsmat? Jag äter sällan det och om jag gör det måste jag vara riktigt sugen på det!



Vilket man blir lite av den här bilden!

Nu blir det handling och matlagning!
Ha en härlig fredagskväll!


Är jag riktigt ordentligt efter?

Den super supersnygga tapeten från igår, som jag älskar, finns inte längre. Den utgick -08. Mitt golv har utgått. Nu undrar jag: Är jag riktigt ordentligt efter?  Om jag tycker om något, då finns det inte längre. Antingen har det slutat tillverkas eller så har det inte börjat tillverkas... Någon som vet om det går att få tag i en liknande tapet som "Just delicious"- från Midbec?


Morfar<3

Idag ska jag slå ett stort extra slag för min fantastiska morfar! Han är en pigg och ung 65+-are och prutar på byggföretag så att vår plånbok inte blir lika tom.
Nu är han borta i vår lägenhet och spacklar väggar där våra tjusiga lister ska sitta! Min underbara fantastiska morfar!

THANK GOD IT'S THURSDAY!



THANK GOD IT'S THURSDAY!


Detta har varit en riktigt tuff dag. Jag var kvar på jobbet ett tag efter jag slutat och..Puuh! Säger jag bara.
När jag slutat åkte jag och mamma och kikade golvlister, jag är ute efter enkla, höga och vita lister. Jag tror jag har hittat de jag vill ha! Känns härligt, kan vi snart sätta igång att sätta fast de.


Just nu sitter jag och kikar lite tapeter som kanske skulle kunna passa i barnrummet. Jag vill gärna ha något snyggt, enkelt men ändå maffigt och i färg! Som en fondtapet då(jag avskyr egentligen fondvägar, men i ett barnrum kan det passa)
Vad tycker ni? Hur hade ni inrett barnrum?


Denna är jättefin, men lite väl "kalla" färger kan jag tycka, kanske i en loungedel, om man nu någonsin kommer skaffa en sån?


Så himla snyggt med sina breda ränder. Men gärna då i ett större rum än i kommande barnrum!


Denna ÄLSKAR jag, så himla fina, varma och mjuka färger! Något att växa i?


Här har vi något roligt men varken för kalla eller varma färger, en perfekt blandning. Jag skulle nog satt den på bredden, för att få känslan av ett större rum.
Bilderna är från: Homepoint

Nu ska jag fira "helg", min sista dag på jobbet denna veckan. Jag är riktigt trött och tycker detta känns jättehärligt!

Mina nya och jätteroliga morgonrutiner, en...

img_0207 (MMS)

Mina nya och jätteroliga morgonrutiner, en ljus fralla med pluttelite smör och en liten kopp grönt te. För att slippa illamående.


Fit mama

Idag kom mamma förbi och hjälpte mig med packningen. Hon, mormor & morfar hade varit ute och plockat svamp. Så dessa hade hon med sig, plus fyra gigantiska fjällskivling!
Så himla gott! Först smörstekte vi de, sedan stuvade. Riktigt god middag!

 

Det är verkligen mycket att göra nu. Jag känner i huvudet att jobbet har börjat. Men snart åker vi på en tvåveckors semester till SPANIEN! Vad detta ska blir härligt. Efter flytt och renovering så kommer det bli den riktiga semestern i år.

 

Idag har jag även fått hem ett par mammabyxor! Ett enda par jeans hittade jag i min lilla strl, nästan lite stora, men jag bryr mig inte. De är sköna och sitter absolut inte för slappt! Känns underbart!

 

Slänger in en magbild med...Bara för att det är så mysigt!


(samma bakrund som sist, den med minst kaos i hemmet just nu;) )

 

 

Hoppas Ni har haft en underbar dag! Ska lära mig min dator bättre så jag kan slänga in lite mer bilder.

Snart är det dags för inflytt i nya lägenheten! Längtar! Då blir det före/efter bilder!

Sov gott!


Något nytt...

Kl är snart 8:00. Jag är inte jättetrött, vad beror detta på? Inte på att jag gått och lagt mig i tid och fått sova utan kiss-"pauser" iaf;) Kan inte ens tänka mig hur det kommer vara närmre januari.
 Just nu steppar bebis loss lite extra där inne. Den tycker väl att den ska kompensera lite för de senaste dagarnas lugn...Känns alldeles fantastiskt och underbart! Jag är så kär i min putande mage, och lilla knytt där inne!

Jag vill även lägga in en liten kommentar här ang kön på Bebis. Det är inget vi kommer ta reda på i förväg, det får bli en liten överaskning när Bebis bestämmer sig för att komma ut till oss. Så om jag någon gång råkar skriva han/hon så är det alltså inget jag har någon aning om. (Jag råkar nämligen säga det titt som tätt)

Ha en kanon dag allesammans!


Typiskt gravid

Godmorgon och välkommen... Första illamåendet idag (läs kaskadsp*a), jättetrevligt! Lätt att jobba och så. Sen ska jag krypa ner i soffan och sova... Längtar massa!


Golv golv golv

Jag har fått lite fetisch på golv. Tycker det är så himla snyggt med mörka golv när resten är vitt, som jag gärna har det. Nu valde vi att bara ha mörka golv i sovrummet och resten ljust, för det är inte så praktiskt med mörka golv. Allt damm och smuts syns mycket tydligare. Visst för att jag gillar att ha det rent runt omkring mig, men minsta lilla dammkorn orkar jag inte hålla koll på.

 
 
Detta tycker jag är riktigt snyggt. Kanske lite mörkare bara.


Usch!

Idag är det jobbdags! Jag vill inte...

Ska ringa runt till olika hantverkare nu, sen ska jag bort och slita bort lister. Äntligen kan jag hjälpa till lite.

Ha en bra dag!

Mina underbara kortkorta kjolar! Kommer ja...

img_0206 (MMS)

Mina underbara kortkorta kjolar! Kommer jag någonsin komma i de igen? Annars får det väl bli bloppis. De är alldeles för fina för att aldrig användas igen!


Mums

Det var en jättebra teater igår, men alldeles för lång. En barnteater ska inte vara i över två timmar. Kanske en timma, sen blir det myror i brallan på de flesta små. Nästan med en gång efter pausen började de små klättra på bänkarna, hoppa upp och ner. De höll nästan igång mer än gänget på scenen ;)
Men de var verkligen duktiga och jag gillade teatern, det gjorde Tot också, och de andra.

Fattigjonen i katthult...

...Som får julbord hemma hos Emil. De blev så glada så de stämde upp i sång!

Lina med den där karlen på auktionen i Backhult. Strax härefter utbryter det där stora slagsmålet, detta var riktigt roligt tyckte de flesta små!

... Alfred och Emil sitter och beundrar brandsläckaren, Emil vunnit på auktion, som hjälpte till att stoppa slagsmålet.

Efter teatern var det dags för middag hos Malin och Simon. Vi hade köpt en stor fläskyterfilé, men så fort jag öppnade den för att marinera höll vi allihop på att dö! Den luktade riktigt unket! Så himla äckligt! Tur att Malin och Simon hade en stor köttbit som räckte till alla fyra. Så vi gjorde rotfrukter i ugn, jag älskar det! Smörstekte sparris och svamp, gjorde gräddsås... Detta var så himla gott!! Sparrisen och svampen var verkligen pricken över i.
värdparet Och Niclas njuter av maten.

Det ser inte så mycket ut för världen, men oh så gott det var!

Sen satt vi och pratade en himla massa och sen gick vi ner en sväng på Sailet. Vi tänkte sätta ss i öltälten, men det var så himla lång kö, så det blev en liten tur upp på stan istället. Jag drack tranbärsjuice, de andra drinkar och öl... Jag längtar faktist till jag kan njuta av en kall öl. Särskilt på sommaren, till grillat, då är det som godast. Men det är inget jag saknar särskilt mycket, jag vet ju att det är så himla mycket värt det!=)

Iaf, Niclas vann lite/mycket choklad nere på tivolit!

En jätte kexchoklad! Nästan 2 kg! Snacka om jobbigt, precis när vi skulle sluta äta sådan skit!

 

Nu ska jag börja städa, eftersom vi får lite besök senare. *Gulp* ser ut som KRIGET här!!


Härliga lördag!

Denna veckan har bestått av sovmornar för mig. Trött är jag! Som bara den, men idag är det väl värt det. Snart ska nämligen jag, min underbara lillebror, Malin och Tyra gå på "Emil i Lönneberga"- en uppsättning som körts hela sommaren. 1:a smaken på hur det kommer vara kommande år?;)
Efter det ska jag och Niclas till Simon och Malin-2 och grilla. Sen blir det säkert ner en sväng till öltälten på Sailet. Eller kanske läsktälten?
Det kommer säkert vara massa folk ute på stan både under dagen och kvällen.

Hoppas Ni får en bra lördag!

Sail

Jag och Niclas kom precis hem från sailet. Som vanligt, var det inget särskilt att ha. Jag var tvungen att gå ner för jag var tvungen att prova vildsvinskebab. Den var helt ok, inte värd 70kr dock! Så vi köpte remmar och polkagrisar istället, det passar mig perfekt! Skulle ju vara duktig och inte äta godis av något slag. Det är svårt, men jag äter så nyttigt i vanliga fall så ibland tänker jag ändå kunna äta lite godis och gott ibland!

Nu ska vi fortsätta vårat Bondmaraton som vi haft de senaste veckorna. Mysigt!

Ha en bra fredagskväll, det har vi!

Tack för styrkan;)

Fick ett samtal...De har lyckats lokalisera golv till oss!! Oh vad glad jag blev nu! Visst det blir lite senare än vad vi trodde från början, men det gör ingenting! Vi får vårt golv!

För att fira surfade jag runt lite till...
...och hittade denna! Så himla fin! Men lite väl dyr. Men önska sog och drömma lite får man alltid göra.
Lampan är från Byggfabriken, som har en del roliga saker! T.ex snygga strömbrytare och sånt som jag fått upp ögonen för nu!

Ge mig styrka...

Idag har varit en minst sagt rörig dag. Våra köksgolv som skulle kommit fick vi först besked att de inte kommit. Men efter lite letande på varuhuset hittade de leveransen, som kommit idag.
Sedan for vi vidare för att hämta en slip till vardagsrumsgolvet. När vi står där och killen ska hämta slippapper osv, kommer Niclas på att vi inte kan slipa idag, för vi har ingenstans att ha köksstommarna, som står i v-rummet. Nehe, så det var bara att lämna in slipmaskinen, och vi får återkomma på tisdag.

Sedan var det dags att kolla sovrumsgolven, som jag även ringt om i morse, fått besked om att det blivit något strul, men att någon Ola snart ringer upp, så fort han kommit fr sin lunchrast.
När Ola inte ringt upp efter en timma ringer jag igen, då visar det sig att leveransen inte kommit, att detta företag som tillverkar golven sagt till honom att de golven utgått, FAST han fått besked när han tidigare ringt att de finns, men under ett annat artikelnummer.
Han försöker alltså få tag på chefen för detta företaget, men hade inte hört av sig nyss. Jag ringer igen så han får lite eld i baken.
Nu återkom han precis med ett väldigt tråkigt besked: De har slutat tillverka dessa golven, de har helt slutat sälja de! De finns inte längre! Så nu sitter någon kille och ringer runt till alla företag som beställt dessa golv på pall, för att se om någon har några paket över, som kan skickas till oss!

Detta golvet är såååå fint, när vi hittade det kändes det med en gång " detta ska vi ha!!". Jag har bara föreställt mig det golvet, vill även ha det i kommande hus. Jag blev otroligt ledsen när jag fick detta besked. HUr kan man sluta tillverka sådana fina saker?


Operation: Släng!

Barnet påverkas av exakt allt jag äter... Mer än vad jag trodde. Om man äter för fet och onyttig mat kan det påverka hjärta och kärl för Bebis, socker? Ja då blir den lättare överviktig. Så här är det operation utrensning av chips ( Ett nästan fullt rör pringles åkte i soporna), nu ska det väck. Det som får stanna är den ekologiska och fairtrademärkta chokladdrycken. Något unnar jag mig;)


Baby moves

Jag är inte riktigt säker, men jag tror att bebis rör sig massa i magen. Det skuttar lite ibland. Jag är helt oförberedd på detta, eftersom de på UL sa att det kunde dröja ett par veckor, minst, till jag skulle känna något.

Men jag tror minsann att vår älskade lilla bebis dansar loss ganska rejält där inne just nu!


Men vad vet jag?



Lägenheten

Det här med renovering är inte lätt, inte alls. Helt plötligt kommer man på sådanna saker som man aldrig tänkt på tidigare:
- Vad ska vi ha för eluttag? Ska vi ha de listerna, eller de?
Massa grejer jag inte tänkt på att tänka på. Idag började vi disskutera om vi verkligen vill lägga helt nytt golv i vardagsrummet, eller lasera den otroligt snygga fiskbensparketten? Detta skulle vi tänkt på lite tidigare, men vi betämmde oss nog för lasyr.
Tyvärr har jag inte särskilt många bilder från lägenheten, hur den har sett ut, eftersom jag inte kunnat vara där och fotograferat. Jag ska se om jag kan få tag på de gamla bilderna från mäklaren.

Här är iaf en...

 

Detta är ena väggen i vardagsrummet. Där ska det bli väldigt vitt. Ska be Niclas ta lite bilder så man kan se hur det inte har sett ut och hur det inte kommer se ut;)

 

Nu surfar jag vidare och letar efter andra saker jag inte tänkt på än...


Läggs till på önskelistan

Svenskt Tenn har ganska mycket tjusigt och ganska mycket dyrt.

Detta läggs till på min önskelista:



Dessa skulle passa mig perfekt! Elefanter är ju mitt favoritdjur.




Denna, fast silver. Jättefin!

Man hittar så mycket man vill ha och kan placera i lägenheten! Vad jag längtar till vi kan börja möblera och göra lägenheten till vår.

Bilderna är lånade från svenskttenn.se

11-77

Jag ringde nyss 11-77, för jag har kännt ett tryck nere vid...ja livmodern kan jag tänka mig ( så sa jag till de). -Mmm, får jag som svar.
Jag- Ja så jag undrar om det kan vara något farligt? Eller är det vanlligt. Bebis är ju inte så stor utan bara 12 cm. ( Hur mkt kan det trycka på egentligen?)
Christina(Riktigt typig och otrevlig)- Har du ont?
Jag- Ja, det trycker
Chr- Att ha ont är inte samma som att det trycker.
Jag- Nej, det trycker så jag har ont.
Chr- Ja ok, jag kan inte svara på om det är farligt. Så blir det värre får du åka in till akuten, annars får du höra av dig till MVC imorgon.
Jag- Men du vet inte om det är vanligt att det känns så eller om det kan vara något farligt?
Chr- Nej man kan ju alltså inte sitta och säga sådant på telefonen. Det finns ju inte i denna värld (??!!!)
Jag- Ursäkta?
Chr- Sådant kan man ju inte sitta och säga på telefon...
Jag- Nej, fast man ringer ju er för att man är orolig och vill ha svar på OM det kan vara något farligt eller om det är helt normalt.

Nu är jag så himla arg och ledsen. Får man vara så otrevlig och dum i huvudet när någon ringer om hjälp.
Det hon borde ha sagt är att det är himla svårt att svara på om det är något, ibland kan man känna tryck och få ont och vissa känner inget sådant. Men man ska åka in om man är osäker.
Men vad är detta för opoffesionellt sätt att behandla någon? När man är gravid, framförallt, är man ju orolig för allt. Iallafall jag, och jag vet att många är det med mig. Skulle jag fått ett utslag på öronsnibben hade jag misstänkt att något var fel.
Vilken riktig idiot hon var, tycker jag!
Känner mig riktigt irriterad nu och funderar på att ringa upp 11-77 igen, för att säga åt de att man inte gör så!

Vad saker och ting ändras

Sitter och läser lite gamla inlägg( innan jag vilar och ger mig på garderoben;) ). Vad man ändras... Det är roligt att läsa, faktiskt, och ibland undrar jag " Hur tänkte jag där?" :)

Nytt nytt nytt

Det är ju mycket ljusare på bloggen nu, men jag var så otroligt trött på den gamla designen. Plåttrig, mörk och mycket. Känns inte så mycket " Jag".

Det går slött idag, ska plocka garderoben, men kommer aldrig till skott. Blir lite stressfaktor men jag har ett tag på mig. Det är väldigt svårt att börja packa när vi ska bo kvar här i 20 dagar och man behöver faktiskt en hel del. Men snart ska jag ta mig i kragen, kanske göra en kopp kaffe sen är det dags att ta tag i den stora garderoben. Usch vad mycket bråte. Blir nog en hel del släng... Hoppas jag!

Längtar mer och mer till vi kommer in i nya lägenheten och kan börja bygga bo på riktigt. Vi har redan bestämt färger till bebisrummet, fastän det inte ska målas förrens vi är i spanien ( slutet av sept), och givetvis har jag redan börjat planera alla smådetaljer som ska in överallt. Det gäller bara att hitta de sakerna man tänkt ut nu.

Nehepp, en snabbvila, kaffe, sen tar jag tag i garderobsmonstret!

Innan småbarnslivet

Idag har vi tagit det luuugnt! Med stort L. Kanske egentligen inte vad vi förtjänade efter denna helgs minisemestrar ( min längs österlen och Niclas i stockholm). Nu ska vi iallafalla ut och gå en prommenix och efter det blir det väl lite plock i lägenhet och laxmiddag.
Jag har börjat läsa bokan " På smällen- Från A till Bebis" av Hannah Widell och Ann Söderlund. En lite tokrolig bok om hur det är att vara gravid, för både mamma och pappa. Små knasiga anekdoter från andras graviditeter som kan vara härligt att läsa om...  Vi är inte ensamma.

Nu prommenad!


Härlig helg!

Jag har haft en alldeles toppen kanon härlig helg med mamma. Vi åkte inte förrens i lördags runt elva, men hann ändp med en hel del.
Stannade längs vägen påväg till Ystad. Stannade till på Rökeriet och åt lunch. En riktig god och fräsch fisksoppa, med riktigt goda krutonger! Sen fortsatte vi en bit stannde till på lite loppis/antik shoppar, fikade osv.

Vi hade inte planerat något särskillt utan stannade där vi fick lust.
Mamma ville stanna och bada, så vi stannade vid en jättefin strand, med riktigt härlig sand. Men det var ISKALLT i vattnet och blåste jättemycket, så vi satt en stund på stranden och pratade.

När vi kom fram till Ystad så checkade vi in på vårt B&B som var jättefint och jättefräscht! Vi vilade en stund, sen var det dags att göra oss iordning för middag som mamma bokat bord för.
Det gick att hyra cyklar på B&B så det gjorde vi och cyklade till restaurangen.

När vi fått vårt bord och drickan ställde de fram en jättegod och lagom krispig och lagom seg baguette med hemmagjort smör. Jättehärligt att sitta och tugga på innan man fick in maten. Efter en hel dag var vi nog rätt hungriga utan att riktigt tänka på det.

Jag beställde:
Förrätt:
Pilgrimmsmusslor med smörkräm och färsksparris- När jag tog första tuggan var jag påväg att börja gråta. För det var sååå gott! Jag njöt så otroligt mycket. Det riktigt smällte i munnen och smakerna var perfekta och allt fungerade så bra ihop. Inte för mycket smak av något och inte för lite av något. Utan alldeles perfekt.

Varmrätt:
Fläsksida "14 timmar" med hemmagjord salcicca, syradkål och skånsk senap. Det låter faktiskt inte så speciellt, men det var det! Köttet var sådär perfekt så det trilade sönder och även detta smält i munnen! Så himla gott! Fastän jag var mätt kunde jag inte lämna kvar. Jag ville ha mer!

Efterrätt:
Hallon-, vanilj- och äppelglass. HEMMAGJORD och även denna fantastiskt god! Perfekta avslutet på denna middagen.

Alla rätter var genomtänkta och det var inte för mycket eller för lite av någonting. Smakerna var alldeles underbara och jag är så nöjd! Är det någonting jag älskar, är det bra mat, genomtänkt med bra råvaror. När man sen får sitta och äta sakta, njuta av middagen och dessutom på ett riktigt trevlig ställe med underbar personal blir ju detta en total upplevelse! Och med mamma såklart, som älskar sådant lika mycket, om inte mer, än jag.

Hit ska jag igen! Helt klart!

När vi åt efterrätt satt vi ute och då satte sig bl.a Wallander bredvid oss. Ja vid bordet bredvid. Det var ju också lite roligt!

Restaurangen heter: Östegatan ( ÖG) ( LÄNK) Gå in dit och kika. Jag rekomenderar varmt att åka dit och äta. Det är verkligen värt det!

Igår när vi åkte hem stannade vi till vid bl.a Dag Hammarskjölds Backåkra och åt lunch och gick tur på Glimmingehus. Jätteintressant faktiskt! Det blev inget bad igår på hemvägen, det var alldeles för trist väder. Men det gjorde ingenting.

Ja, min helg har varit fantastisk och det var himla mysigt att komma iväg med mamma. Tack så jättejättemycket för denna helgen:)

Nu ska jag fortsätta ha semester!

Inte särskilt soligt, men en fantastiskt h...

img_0192 (MMS)

Inte särskilt soligt, men en fantastiskt härlig strand och mjuk och härlig sand!! Lite skillnad mot det vi har hemma.  Jag testade att doppa fötterna, men det var alldeles för kallt för att ta sig ett dopp. Kanske imorgon på hemvägen.


Fisksoppa på ett rökeri någonstans längs Ö...

img_0186 (MMS)

Fisksoppa på ett rökeri någonstans längs Österlen! Jättegod!  Precis vad vi behövde.


Pussel för stora! ... Ett ganska krävande ...

img_0185 (MMS)

Pussel för stora! ... Ett ganska krävande sådant, med ungefär 10 000 bitar. Eller mer?!


Frukost på tu man hand

I morse åkte Niclas till Sthlm för att spela golf. Jag följer inte med, så imorgon åker jag och mamma till österlen. Mysigt!
Idag ska jag till lägenheten, känna mig nyttig för första gången när det kommer till denna renoveringen, och sätta ihop köket! Eller ja, knappast hinner jag med hela, men en början iallafall.

Nu måste jag rusa!

härlig kväll med med Niclas & Bond... Två ...

img_0180 (MMS)

härlig kväll med med Niclas & Bond... Två av mina favoriter. Hoppas ni har en bra kväll! Godnatt!


trött igen!

Undra om det är vanligt att bli såhär trött denna perioden på graviditeten? Jag var väldigt trött de första tre månaderna ungefär, sådär så jag endast kunne jobba. Sen var jag tvungen att sova.
Nu börjar jag känna likadant. Men det får jag ta igen någon annan gång, nu ska tvättas, rensas och packas!
Hoppas mamma kommer in sen och håller mig sällskap.

Klick klack

Idag har vi ÄNTLIGEN beställt golv, det känns som man ser ljuset i tunneln mer och mer! Bestämt färger, golv. Nu ska bara köket, garderober upp. Sen är det inflytt! Som vi längtar!

Kom på varför jag aldrig lägger över bilder fr kameran till bloggen...KAMERSLADDEN är borta, spårlöst försvunnen... Var är du kamersaldden kom hit kom hit!

Annars får jag beställa en ny, för det borde väl gå?

Renovering pågår

Vilket schå med lägenheten!
Niclas kom hem igår och det hade uppstått himla massa problem med väggar...Vilket skulle innebära massa mer jobb än vad vi räknat med från början, även massa massa mer tid. Tack gode gud att vi har vissa människor i vår omgivning som glatt hjälper till. Det är verkligen guld värt!!
Och tack gode gud för målaren som kom förbi och kikade våra problemväggar idag och kan komma och måla redan på måndag:) Så kostnaden steg lite, men tidplanen håller, förhoppningsvis!

Det tråkigaste med denna renoveringen är att jag inte kan vara i lägenheten, för det första pga av att jag varit sjuk och för det andra får jag inte vistas i lägenheten eftersom de målat om taen med någon fasansfull färg! JAg får inte vistas när det är ommålat någonstans överhuvudtaget! Jag hade verkligen sett fram emot att få måla och fixa iordning i vår lägenhet. Att jag har det kontrollbehovet jag har gör inte det hela lättare.
En vecka och 11 dagar kvar innan jobbet börjar och vi ska vara klara med det tyngsta!
Men vi klarar det! En dag i taget...

Godnatt!

Mormors nybakade bullar, svårslaget!  =)

img_0176 (MMS)

Mormors nybakade bullar, svårslaget!  =)


Igår, påväg till UL! Nervös!

img_0170 (MMS)

Igår, påväg till UL! Nervös!


Oh fina NI!

Vad glad jag blir i hjärtat när folk kommenterar så här fint!
TACK ALLA!!!!!
Och ja visst Andreas! Det var helt underbart!=)

Helt fantastiskt

Vilken upplevelse att få se Bebis ligga där inne!! Den låg lite konstigt, så BM kunde inte mäta först. Så BM försökt buffa på Bebis så den skulle flytta på sig, men envis var den. Bebis låg så braa där inne, och så ville den minsann ligga! Tillslut, efter en stunds buffande, vaknade lilla Bebis och började sprattla och sparka. Jag var så lycklig när jag såg det! Så fantastiskt och fint! Jag var så lycklig och tårarna bara rann!

Vi fick se hjärtat slå... Så litet litet!  Sen fick vi se en fot. En alldeles perfekt fot, precis som ett riktigt avtryck! Den var så fin. Den vackraste lilla fot jag någonsin sett!
När vi fick se hjärtat slå kändes det så tryggt! Äntligen, jag vet att Bebis har det bra där inne! Då släppte nervositeten, jag skrattade och grät om vartannat. BM hade svårt att få bra bild eftersom jag skumpade så mycket!

Denna upplevelsen är något som inte går att beskriva! Den är helt fantastisk och jag skulle kunna göra det här igen, nu! Helt plötsligt blev det en riktig Bebis, en som man inte bara pratade om, utan en som vi faktiskt sett! Vi har för första gången konektat med vårt barn! Nu tillåter jag mig själv att längta ännu mer till januari! Då kommer det komma en person till oss. En underbar liten vacker, fin och fantastisk människa. Jag våga undra hur den kommer vara, bete sig, hur kommer den se ut, vilka egenskaper kommer den ha, vem kommer den vara lik på det ena och andra sättet?

Nu äntligen kan jag acceptera och förstå detta!
Jag är gravid!
Vi ska ha barn! Och jag kunde inte vara lyckligare!

Nerver

Idag är vi nervösa... Väldigt nervösa!! Snälla snälla snälla må bra där inne!




Önskelistan.

Här är en länk till min nya blogg.
Jag tänker att det kan vara bra för folk att veta vad som behövs.
http://superjosefine.blogg.se/onskelistan/?tmp=01145852

Uppdat.: Ligger även som länk. Så man slipper leta upp detta inlägget när man glömt bort vad som önskas;)

En sjukdag

De sensate dagarna har jag mest gått och varit irriterad. Jag skyller på hormonerna, faktiskt. Plus att jag har varit/är sjuk. Jättespännande eftersom vi skulle ha börjat renovera. Men det har Niclas och hans pappa gjort, eller ja börjat med. Jätteduktigt och jätteskönt att vi får hjälp!

Idag är jag på lite bättre humör. Men tycker fortfarande inte att det är särskilt roligt att sitta hemma. Löngtar så himla mycket tills på tisdag! Två dagar kvar! Då ska vi på ultraljud! Jag är lite rädd också, tänk om tänk om, snurrar tankarna! Men allt måste vara bra! Snälla snälla låt allt vara bra!
Men jag tror på oss! Jag tror på att Bebis faktiskt har det bra där inne. Fast just nu är han/hon nog mest uttråkad." Det händer ju inget. Mamma är sjuk och pappa håller oss inte sällskap, mamma kollar bara på massa trista actionfilmer" Så tänker bebis nog;)

Nehep nu återgår jag till mitt kurerande och filmtittande!


Kraftig överviktig?

http://www.aftonbladet.se/resa/flyg/article7548955.ab

Blir riktigt irriterad när jag läser denna artikeln. Inte just över artikeln, men av själva diskussionen.
Jag tycker det är en självklarhet att man ska betala för de stolar man tar upp.
Hur svårt kan det vara, att som flygbolag, införa att man skriver in vikt vid bokningen? Detta om man alltså är så pass överviktigt så man tar upp TVÅ stolar, eller en och en halv. Eller ja...Överhuvudtaget om man tar upp mer plats än vad man betalar för.

Sen kan man ju ha särskilda undantag, ett exempel vore ju att om du har medicinska problem och alltså pga sjukdom, eller något annat icke självvalt, är så överviktig. Du tar upp mer än en stol, men betalar för en. Då ska man även ha läkraintyg för detta.
Har du själv valt att bli så pass överviktigt att du tar upp mer än en stol, ja då ska du betala för det. För det är det ju ingen annan som betsämmt.

Jag förstår inte hur man kan tycka det är diskriminering att kraftigt överviktiga ska betala mer. Som någon skriver bland kommentarerna till artikeln " Äter du för två får du betala för två".
Det är väl ändå disskriminering om en normalviktig människa får sitta obekväämt för att någon annan tar upp större plats än vad den borde.
( Någon annan kommenterar "Ska dumma/fula/skelögda etc. människor betala mer än normala? Vad är normala människor för den sakens skull? Vi kanske skall införa en speciell kostnad för trångsynta & onda människor med? På offentliga toaletter kanske sådana som pissar mer än normalt betala mer????" - Detta är ju en otroligt korkad kommentar. De som är fula/dumma/skelögda kanske är normalstora, och ska därför givetvis inte betala för två. Hur hög IQ man har, eller hur en persons syn ter sig har väl generellt inte att göra med hur stor man är? Är den dumma/fula/skelögda personen däremot kraftigt överviktig, ska den också betala för det. ( Med kraftigt överviktig i detta inlägget menar jag att man tar upp mer än en plats) )

Skulle jag bli överviktig hade det behövts många kilos övervikt innan jag skulle ta upp mer än en plats på ett flygplan. Det krävs ofta en hel del för att man ska bli så stor.
Är man dessutom 14 år, som tjejen i artikeln var, måste det ju verkligen vara något fel på antingen hennes föräldrar/omgivning som inte hjälpt henne med detta, eller så är det ju (vilket jag hoppas på) ett medicinskt problem ( som jag givetvis hoppas ska lösa sig!)

Man skulle ju kort och gott kunna säga att man ska betala för sig. Svårare än så är det inte!

RSS 2.0