Myskväll på hög nivå! Chips, dip och morot...

img_0318 (MMS)

Myskväll på hög nivå! Chips, dip och morotsstavar och film. Tyvärr är filmen så tråkig så både Niclas och jag håller på att somna! Imorgon måste jag gå upp tidigt, så det gör kanske inte så mycket? Godnatt hoppas du sover gott inatt!


Två minuter till


Så härligt att vakna upp till detta vädret. Snön ligger och ser så lugn
och knastrade fin ut och solen lyser på!


Oavsett hut trött jag än är så har jag väldigt svårt att somna på kvällarna. Igår gick jag ju t o m och la mig tidigt. Sen när jag väl somnat, så vaknar jag av ett ljud och efter det var det kört! Bye bye en god natts sömn. Imorse när min klocka ringde så bestämmde jag för "två minuter till". "Två minuter till" var mitt favorituttryck när jag var liten. VARJE morgon när mamma eller pappa skulle väcka mig så sa jag så -"två minuter till". Idag blev de två minuterna- fyra timmar till.

Något jag också märkte igår var hur otroligt varm jag var. Jag svettades! Det gör jag väldigt sällan, aldrig skulle jag vilja säga. Jag var tvungen att känna om någon satt igång elementen, men nej. Är det vanligt såhär i vecka 34+, att man blir sådär varm. Kan snälla någon svara på det?

Nu ska jag avnjuta min enda kopp kaffe idag och fortsätta med mina gardinbestyr!

Hoppas ni får en jättehärlig dag!
Kram

Lugnt


Dessa fina saker fick vi igår av Niclas fina svägerska Malin. Elefanten var såklart till mig,
men kolan delade jag med mig av.
Det är så uppskattat att få en liten present eller särskild tanke bara sådär! Tack så mycket.


Kolorna fick agera efterrätt idag. Så jag åt mat, 100 kolor och två clementiner.
Man märker verkligen skilnad på nu och förr.

Hej på dig!
Sakta men säkert går det framåt här hemma. Nu har vi t o m fått en gardin på plats. Imorgon ska det även läggas ut lite annonser på blocket. Bl a en spis, som satt i lägenheten när vi flyttade in. Kanske du rent av vet någon som är i behov av en spis(-09, så den är inte gammal eller ofräsch)? Bara skriv en liten kommentar då.

Niclas är iväg och kollar El Classico, innan dess mumsade vi pasta med sås på kycklingen från igår. Jättegott med franska örter, vitlök och citron. Tyvärr blev det en sådandär halvt läskande bild, så den vill jag inte ens lägga ut! Men detta med helstekt kyckling ska jag absolut göra fler gånger. Övning ger färdighet, så snart kan jag bjuda på kycklingkalas!

Besöket på MVC gick jättebra! Det var så skönt att vara tillbaka till den barnmorskan, som vi precis bytt till innan vi åkte in på sjukhuset. Jag är så nöjd med henne och hon är verkligen toppen! Tänk att det kan vara sådan skillnad. Otroligt glad att jag känner mig trygg med henne.
På onsdag har vi även första "föräldrargruppen", tyvärr kan Niclas inte följa med. Men det gör ingenting, det enda jag vill att han ska kunna är att massera mig, ett bra stöd är han redan. Min fantastiska älskling!!

Nu ska jag strax krypa ner. Jag är så himla trött, kanske beror det på att jag hade ett träningspass påväg till MVC innan. Blåsten, massa yrande snö, hala skor och uppförsbacke! Inte lätt att ta sig an när man knappt prommenerat på ett tag!

Godnatt!

Besök

God"morgon"!
Som vanligt hade jag svårt att somna inatt och steg med andra ord upp väldigt sent idag! Jag önskar att jag vore en riktig hurtbulle, som tog mig upp ur sängen runt åtta snåret för att gå ut och gå, kom hem och gjorde iordning och sen hade hela dagen framför mig. Som det ser ut nu har jag ungefär halva dagen kvar.

Snart ska jag på besök på  MVC, har inte varit där på väldigt länge, sedan 8/10 närmare bestämt. Sedan blev det sjukhuset och tumult. Jag hoppas så innerligt att allt låter bra! Men Bebis rör sig massa så det tror jag:)

Här kommer lite bilder från fikan igår:


Tyra vill inte vara med på kort, så hon sprang iväg, men jag hann minsann före;)


Semla är inte helt fel. Niclas äter den som jag gjorde när jag var liten, utan mandelmassa och med massa grädde.
Tror jag råkade hålla för blixten och därför blir bilden röd.


Makka Pakka gör som farbror, käkar semla, fast denna med...smör? Två sekunder efter denna bilden togs hann hon inte med att äta mer. Man måste ju springa lite också, precis som storasyster.

Men så fick jag denna bilden, som är så fin! Den kan vara värt allt spring.

Syskonkärlek!

Nu får Du ha en fin dag! Jag ska ge mig ut i blåsten här!

Rensning


Mysig ensam- adventsfika, innan jag snart far iväg till nästa!

Jag tror det är bäst för Niclas att passa på att äta någon bulle ikväll, för snart är de nog slut!

Kycklingen blev jättegod, ska rensa den innan vi åker sen så är morgondagens middag nästan klar!
Tänk så lätt det är att göra! Blev nästa lite förvånad. Bara att blanda ihop lite goda grejer, sen in i ugnen så sköter det sig själv, eller nja, jag öste den två gånger.

Precis kommit in i ugnen. "Glasyren! var så god!


Här är den färdig, god och med jättefin färg!
Till detta ska det vara ris, brunsås och massa goda grönsaker som brysselkål, broccoli och blomkål!


Vill bara visa den fina tunikan jag köpte för ett litet tag sedan. Den är så skön, samt att magen kan växa i den och jag kommer kunna använda den efter graviditeten också! Jag tycker den passar ikväll med. Kanske t o m på julafton. Det kan vara lite jobbigt att skaffa kläder just nu.

Nu ska jag rensa kyckling och sedan bege mig ner till bussen. Snart väntar det risgrynsgröt och annat gott!
Hoppas Du får en fortsatt trevlig första advent!

Snökaos och T I P S

Goddagens och trevlig första advent!
Vilket snöyrväder vi har här nere! Jag vill inte alls ge mig utanför dörren idag. Men vi ska på adventsfika hos Nicas farmor och farfar, så jag får se om någon är beredd att komma och hämta mig för att köra dit mig. För huh att gå till bussen!

Jag har precis ställt in en hel kyckling i ugnen, har aldrig gjort det innan så resultatet ska bli spännande! Medan den står där och myser till sig, ska jag försöka fixa undan lite här hemma och fika ytterligare en lussebulle innan jag ger mig iväg. Niclas är iväg och kommenterar hockeyn idag med. Så jag har några timmar att slå ihjäl själv. Egentligen skulle jag gå upp på stan för att se när de korar Karlskronas Lucia, som jag hoppas är Sussi, men jag vill inte ge mig ut nu! Tyvärr!
Men jag håller tummarna och tänker på Sussi iallafall!

Jag lovade lite tips igår, som kanske kan vara till hjälp när man bakar.
Nu kanske Du redan vet allt det här men shoot:

När man bakar med jäst, detta gäller alltså inte bara lussekatter, är ett tips att ta hälften av jästen och istället låta degen jäsa dubbel så lång tid. Puuh tänker du, som redan tycker att det tar lång tid att baka, men saken är den att en deg ska inte stressa, den mår bättre av att få skynda långsamt. Och tro mig! Det gör dina smaklökar också!

Saffran:
För att få fram finare färg och bättre smak i saffranen ( som ju är så dyrt!) mortla ihop saffranen med ca en halv tsk salt och ca en halv msk (gärna lite mindre) neutral sprit. Låt det sedan stå och dra 15 - 20 minuter, innan du häller i det i degen.


Saffran luktar så ljuvligt! Jag älskar det! Visst blir man extra lycklig när man fixar och donar inför jul?

Nu doftar det så fantastiskt gott här hemma av kyckligen. Jag var precis och ösde den lite och hade den varit färdig hade jag nog inte kunnat hålla mig ifrån att äta en ganska stor bit!
Nu ska jag fika lite!

Hoppas Du får en härlig första advent! Kram


Belly button!



Jag skrattar lite varje gång jag känner eller ser min navel. Den har alltid varit så djup och nu finns den knappt kvar. En liten liten fördjupning är det, det är allt!
Hur har ni andra gravida det? Vissa får ju som en liten knapp på magen, när brukar den vanligtvis komma isf?

Bebis rör sig så himla mycket nu:) Det känns så fantastiskt, den busar omkring där inne i min mage! Så magen rör sig fram och tillbaka massa, har så gjort hela dagen nästan! Gillar Bebis att baka kanske?

Nu önskar jag Er en godnatt!


Pappa i melodifestivalen!!!!!!!

Vilken dag! Här har städats och bakats och rullats och OJ vad gott det är! Jag har tryckt i mig 3,5 lussebullar nu.


Såhär fint blev resultatet!


Nej, jag skulle lägga upp lite tips för lussebak och köttbullegöra, men fick precis reda på att PAPPA OCH THE PLAYTONES är med i melodifestivalen 2011!! Så fantastiskt roligt och jag är sååååååå STOLT över min pappa!!


Återkommande bild i bloggen, från finalen i Dansbandskampen 2009.

Jag är lite för exalterad nu för att skriva vidare, men återkommer med tipsen.

Nu allihopa får ni följa melodifestovalen och rösta!:)

Ha en FANTASTISK lördag nu!

KRAM!!


Nu är det dags!

Nu börjar förberedelserna. Snart görs det köttbullesmet, lussedeg, kanske något godis av något slag. Jag har hunnit städa litegrann, adventsstjärnorna ska upp, julstjärnor(blomman) ska planteras, ljusstakarna ska fram och snön singlar ner utanför. Ikväll ska jag singla ner som ett litet löv, med lussebulle i hand, i soffan. Och så ska jag NJUTA till fullo av att julen ÄNTLIGEN är igång på riktigt!


Likadana tankar

Jag läser Malins blogg och ser att även hon köpt blöjor. Tycker det är lite roligt, börjar man tänka på sådant samtidigt?

Och hur intressant tycker Ni andra, som faktiskt inte är mammor/pappor eller påväg att bli inom det närmaste, att detta är? Ja, eller Ni som redan varit ett tag och inte längre tycker det är så himla fantastiskt att köpa simpla saker som blöjor och tvättlappar osv.

Nu: Godnatt igen.

Einsteins?


Kan vara lite svårt att hålla sig undan? Snacka om tjuvstart, detta ska man väl inte äta förens på julafton?


Jag, mormor och morfar tänkte vara lite smarta när vi åkte för att handla, så vi åkte strax efter luncj för att slippa så himla mycket folk. En fredagförmiddag är väl folk på jobbet osv. Grejen var den att ungefär 500 andra hade varit lika smarta! Det är mycket som ska göras innan jul och på söndag är det ju första advent, så egentligen var väl inte det så konstigt att det var mycket folk.


En fylld fruktkorg är ett stort plus för mig! Just nu är det, såklart, clementiner som gäller! De är fortfarande syrliga, det gillar jag!

Nu sitter vi, som säkert många andra, och tar det lugnt i soffan! Imorgon ska jag minsann ta mig upp till stan för att kika några gardiner. Sen blir det bak och piff inför söndag! Jag älskar julen! Så otroligt mysigt och härligt. Även om jag just nu väntar till efter jul och nyår...Närmare bestämt till trettonhelgen!

Nehepp nu ska jag fortsätta med min chokladask och clementinerna.


Ha en fin fortsatt fredagkväll!


Det är konstigt när man ska läskas med god...

img_0317 (MMS)

Det är konstigt när man ska läskas med god mat och så ser den inte det minsta god ut på bild. Men detta är en riktigt god middag, à la Svensson: fläskfilé, potatisgratäng och smör- och citrusstekta champinjoner och morötter!


Eller hur?

Vad försöker jag inbilla mig? Att jag inte har lärt mig än, efter 23 år... Man skulle ju kunna tycka att jag ska sluta vara så otroligt nöjd när jag ena dagen lyckats ta mig upp tidigt, för att sedan tro att jag kan fortsätta med det? Det går aldrig. Så idag har jag ännu inte kommit upp på stan. Jag ska snart åka och handla, sen får jag se hur mycket jag hinner/orkar.

Jag ska kämpa vidare med min morgontrötthet! Jag tror jag måste det. Vad tror ni? Ni som redan är mammor? Hur har ni fått ändra på era morgonvanor?

Ha en härlig dag!!


Yummie!


Vilken lyxmiddag det blev för oss innan! Fiskgratäng med pommes duchesse och kräftstjärtar, och OJ vad gott det blev!


Nu har vi precis kollat på lyxfällan och jag ska hoppa in och ta en härlig dusch, sen blir det sängen så jag orkar upp tidigt imorgon!

Imorgon blir det en liten sväng upp på stan, jag tänkte kika om jag hittar några fina gardiner som kan passa lite extra nu vid advent-/jultider. Jag är absolut inte för alldeles för mycket pynt och pryttlar, men lite juligt vill jag ha det. Jag tycker att vid jul kan man passa på att ha lite färg, rött och värme, hemma. Annars är det ju ganska mycket vitt, svart, brunt och grått som gäller här hemma.
Det blir nog även en liten lunchfika med Ella, som jag inte träffat sedan dagen innan sjukhuset. Så det er jag framemot så mycket!
Sedan blir det även storhandlingen! För på lördag ska det rullas köttbullar och snurras lussekatter! Äntligen är julen här! Jag är så nöjd!

Vad har Ni för förberedelser inför advent/ jul?

Sov gott inatt!

Fånga dagen

Står i köket och håller på at göra fiskgratäng, samtidigt som jag svänger de lurviga till denna låten:



Jag har haft en superhärlig dag! Hoppas ni haft det ni med!

Blöjor!

Jag satt och fnulade på en inköpslista inför jul osv. Jag älskar att storhandla och man gör ju inte det så ofta, så därför gäller det att skriva listan med omsorg! Och hitta någon som vill hjälpa mig och köra mig från affären.

När jag storhandlar handlar jag verkligen MASSA, så har man toapapper, köttfärs och allt och lite till ett bra tag framöver. (Tanken bakom att storhandla tror jag va?)
Därför blickar jag ju lite extra långt fram nu, när jag skriver denna listan...
Det första jag ändrar på och byter ut på listan är tvätt-/sköljmedel, detta kommer f r o m nu vara parfymfritt. Märkt med "astma- allergiförbundets" märke.

Sedan skriver jag något jag knappt aldrig skrivit förr, än mindre handlat: Blöjor!
Helt plötslig fick ordet blöjor en helt ny betydelse för mig, helt plötsligt blev min inköpslista så mycket finare och bättre än vad den någonsin varit! Jag är numera kär i det ordet! Blöja! Det är det finaste ordet jag har på inköpslistan, det är första gången jag skriver det på en inköpslista, men inte sista!

 

Nu ska jag bege mig ut till mormor och morfar. Kl är inte ens 12, det var ett par dagar sedan jag var redo att göra något vid den här tiden! Tänk snart, då kommer det inte bli ett liv fyllt med sovmorgon utan...Just det, blöjor!

 



Godmorgon!

Godmorgon!
Idag är det yrväder! För mig som kan vänlja om jag vill gå ut eller stanna inne, så tycker jag det är ganska mysigt!
Bebis är nog ganska så stor där inne nu, för magen spänner ofta och de är inte sammandragningar!

Nu är det frukost och film!

Ha en fin dag!

När man har trist så

Eftersom jag sitter och har trist och väntar på Niclas, som kommenterar/refererar hockey, och kommer hem sent, så tänkte jag att jag lika gärna kan fylla i en utav alla listor som cirkulerar...

Lovar du att vara ärlig? Ja¨

 

Du heter: Linn Matilda Josefine Sennerhall

 


Smeknamn: Jossan, Jossen, Snirpan ( när jag var liten)

 

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Det har jag ingen, och det är jag glad för.

 

Beroende av: Mys och kärlek!

 

Vad tror folk om dig?: Jag vet inte... Att jag säger vad jag tycker och tänker? Jag har ofta fått höra av folk att de trodde jag "var en riktig bitch", innan de lärde känna mig.  VAD TROR NI???.

 

Stämmer det?: Nja, jag säger vad jag tycker/tänker, står upp för mig själv och disskuterar gärna. Jag tror folk ibland missuppfattar mig och kan tro att jag är dömmande om man inte tycker likadant som mig. Det är jag inte, jag har en stark åsikt, men respekterar absolut folk som har andra åsikter.

 

Vad får du oftast komplimanger för?: Mina ögon, läppar och rumpan.

 

Vad säger du för att imponera på någon?: Hej brukar räcka. Haha. Nej men jag försöker inte imponera på folk. Jag tycker jag duger som jag är.

 

Hur imponerar man på dig?: Man är sig själv och vågar stå för den man är.
Annars fungerar repliken " Katter är det bästa jag vet"- ganska bra, tydligen. Det var vad Niclas sa till mig när jag berättade att jag skulle skaffa katter, se så bra det gick för honom;) Ska väl då tilläggas att detta var mitt inatten på midsommarafton, då man vanligtvis är rund om fötterna. Inget undantag denna gången för honom!

 

Brukar du skratta för dig själv?: OM jag gör. Jag skrattar väldigt ofta.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Du kan du! Lyckost din Bebis! Å jag å alla som har fina du. Älskar dig!"

 

Var bor du?: I blekinge.

 

Trivs du där?: Ja. Det är här jag har mina vänner och min familj! Kan det bli bättre?

 

Äger du några converse: Ja, ett par mini mini små, som jag använde som liten.

 

Sprit, cider, vin eller öl: ÖL!! Ibland vin.

 

Brukar du bli för full: Nu var det ju ett tag sedan såklart, men ja det har hänt!

 

Vad har du för mobil operatör: Telenor,

 

Är du allergisk mot något: Nej

 

Har du haft sex idag: Hah... Nej.

 

Hur svarar du i mobilen: Hallå?


Vem ringde du senast?: Mamma

 

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon gärna pratade med mig, men hade inte tid för hon skulle duscha. Men hon förstod min frustration över att inte Karlskronakanalen fungerar, så jag kan lyssna på Niclas.

 

Antal timmar sömn inatt: Oj då, 4 - 5 timmar kankse.

 

Sov du ensam: Nej givetvis inte.

 

Brukar du komma i tid: Nja... Oftast tror jag. Men jag är tidsoptimist och har alltid varit. Skyller på pappa.

 

När mår du bra: Jag mår bra när alla jag älskar mår bra och när jag får umgås med nära och kära.

 

När blev du fotad senast: Igår.

 

Hur känner du dig nu: Trött...

 

Vanligaste färg på dina kläder: Svart

 

Vad tycker du om fötter: Vad kan man tycka om fötter? Är de små och sitter på en bebis är de söta, annars är det kanske inte min favorit del på kroppen.

 

Vad saknar du: Just nu saknar jag Niclas, pappa och min lillebror.

 

Hade du en bra kväll igår: Nja... Mestadels av kvällen var bra.

 

Favorit dryck på morgonen: Kaffe, mjölk..Just nu. Det varierar.

 

Rakar du benen: Ja

 

När brukar du oftast gå och lägga dig: 23 - 24 tiden.

 

Är du blyg?: Haha Nej!

 

Sysslar du med någon idrott: Nej, men jag har dansat hela mitt liv.

 

Vill du hellre ha mail än brev: Ja...

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, självklart!

 

Har du spytt offentligt: Ja, det har jag.

 

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Se om det verkligen är så svårt att kissa I toastolen och sedan tvätta händerna. Bl a...

 

Är du nöjd med ditt liv: Jag är gravid, tillsammans med världens mest underbara människa, har en familj som älskar mig och stöttar mig i allt, som är friska och mår bra! Hur kan man inte vara nöjd då?

 

Är du bortskämd: Kanske inte med prylar, men med kärlek, privilegier och människor som är bra- Ja!

 

Vad gör du i morgon: Torsdag? Jag kanske är bättre i kroppen och kan ge mig ut en runda på stan och ta en fika. Annars myser jag till det med en härlig julig film, tror jag.

 

Vad är det värsta du vet?: MARGARIN! (Jag hatar det!!!) Tjatiga människor som ältar precis allt, avundsjuka och okunskap.

 

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Det beror på vad man menar med slösa. Jag brukar mest spendera, eller unna mig...

 

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Jag gillar ju Charlotte Perreli skarpt! Vilken grymt tuff människa, som klarar av allt det hon gör så bra och ändå är en fantastisk mamma!

 

Vad längtar du till?: Tills Bebis kommer!!

 

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja!

 

Vad använder du för shampoo?: Loreals Intense repair.

 

Vad är det finaste du fått?: Min lillebror, som är 16 år yngre än mig! Niclas och Bebis!

 

En speciell dag du minns: Det finns så många speciella dagar i mitt liv! Dagen då min lillebror kom. När jag träffade Niclas. När vi, på min födelsedagsfest detta året, berättade på ett ganska kul sätt att vi väntade barn! Första UL, det är den mest häftiga upplevelsen jag haft, än så länge!

 

Hur gammal är du: 23 år

 

Tycker du om någon just nu: Ja om jag gör...Jag tycker om väldigt många!

 

Du samlar på: inte på något, men har ganska mycket elefantprylar. Annars samlar jag mig alldeles för mycket papper...

 

Gröna eller röda äppeln: Jättegröna, men jag gillar de små och syrliga höstäpplena också.

 

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma, Pappa, Petra eller Niclas.


Gillar du golf: Ja, om det är minigolf man pratar om.

 

Vilken tid gick du upp idag: Runt 11 kanske.

 

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

 

Har du strumpor på dig nu: Nej, jag har mina härliga mystofflor!

 

Är det okej att gråta: Absolut, jag är inte mycket för att neka sina känslor.

 

När grät du senast: Igår

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Tagit med mig Niclas på en resa, köpt fin inredning och SPARAT!

 

Bär du glasögon eller linser: Solglasögon när det är soligt.

 

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej verkligen inte!

 

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Oftast tidigare än på vardagen, då jag och Niclas brukar ha mysiga frukostar när han är ledig!

 

Har du piercing: Jag har haft hål i näsan, sen har jag hål i öronen.

 

Vill du gifta dig: Ja absolut!

 

Vill du ha barn: Ja det är klart! Ett är påväg och fler blir det!

 

Solar du ofta: Nej väldigt väldigt sällan. Jag ligger t o m gärna i skuggan på sommaren. Så rolig är jag!

 

Är du bra på att laga mat: Ja, det är jag!

 

Är du flygrädd: Ja!

 

Hur vig är du: Haha jag kan ju säga som såhär: Jag VAR vig...Sen blev jag gravid:)

 

Är du musikalisk?: Ja, jag sjöng i skolan, dansar och har mer eller mindre växt upp med massa musiker runt mig.

 

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

 

Vilken är din favoritglass: Jag gillar inte glass så mycket. Men sorbet, gärna hallon.

 

Tror du på ett liv efter döden: Ja det gör jag verkligen! Jag vägrar tro att man bara försvinner sen.

 

Tycker du om sushi: Nja...

 

Vad äter du helst när du ser på film: Chips, morotsstavar och dippa. Gärna godis att varva med.

 

Bor dina föräldrar tillsammans: Haha nej! Däremot har jag turen att ha föräldrar som är bästa vänner! Och mina bästa vänner.

 

Har du tandläkarskräck: Jag tillhör en konstig skara som faktisk GILLAR att gå till tandläkaren. Så ren och fräsch i munnen är man sällan.

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska, utan tvekan. Men jag önskar att jag vore mer morgonmänniska. (Kommer jag få äta upp detta nu när Bebis kommer?;) )

 

Vilken ögonfärg har du: Gröna

 

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, usch och fy! Det har jag gjort, tyvärr.

 

Biter du på naglarna: Ja ibland. Men inte så de sitter på halva nagelbädden.

 

Röker du: Nej

 

Hur ofta tränar/motionerar du: Inte så ofta som jag vill. Nu FÅR jag ju inte motionera överhuvudtaget. Men annars älskar jag att gå ut gå och dansa.

 

Senaste låt du hörde: Picture

 


Världens enklaste paj!

Min favoritpaj är, utan tvekan, BANANPAJ! Jag var otroligt skeptisk första gången jag skulle äta den, precis som alla andra blir när jag ska bjuda på den, eller de hör talas som den. Detta är perfekt att göra om man har lite bruna bananer, eller får spontant besök!
Men efter ett önskemål, lägger jag nu ut receptet!!

4 - 5 port

2 - 4 bananer ( de ska täcka bottnen på formen)
2 dl mjöl
1 dl socker
SMÖR
Kanel (detta kan uteslutas, men kombinationen är jättegod! Lovar!)

*Skär bananerna i mynt, så de täcker formens botten. Det gör inget om det blir lite mer.
* Strö över kanelen, detta tar man hur mycket eller lite man vill. Men jag brukar strö ett tunt lager över hela pajen
*Blanda ihop mjöl och socker, strö över HELA formen. Detta ska i stort sett täcka bananerna, men det gör inget om någon banan ligger övanför mjölblandningen.
* Ta ut smöret direkt från kylen och HYVLA bitar, som du täcker pajen med.

- Sätt in i ugnen som du redan värmt upp till ca 225 grader.
- Det är VIKTIGT att det är äkta smör, alltså inte margarin (Folk måste lära sig skilnaden på detta!). För annars blir resultatet inte bra, och man är ute efter en krispig yta. Det blir det inte om man använder margarin. Smöret och sockret i kombination, ger den lite knäckiga ytan.
- Något annat som man ska tänka på är att smöret ska alltså hyvlas över pajen, precis innan den ska in i ugnen, annars hinner smöret bli rumstempererat och då blir det inte heller den önskade ytan på pajen.
- Ugnen Pajen ska stå inne tills den får yta. Ett ganska bra tag! Tar det alldeles för lång stund brukar jag sätta på grillen ett par minuter.

Servera med vaniljglass! Och NJUT!

Hej mitt vinterland!



Nu är den här!! Jag vet att de flesta är ganska besvikna nu, men jag tycker det är så mysigt och fint med snö! 
Igårkväll när jag gick hem från Petra så singlade snön ner, det var mysig! Då log jag lite för mig själv! Fint är det!




Hallå i SNÖN!!
Vi får väl se hur länge den håller i sig nu?! Igår var en jättehärlig dag. Först tog jag en mysig och trevlig fika med Elina och Bea, efter det var det dags för en anordnad pysselkväll, tillsammans med svärmor och Niclas svägerska och Tyra (brorsdotter nr 1), samt massa massa andra! Ni ser mitt fantastiska resultat här ovan! Ja, jag blev faktiskt ganska nöjd!
Där fick vi även Janssons frestelse, köttbullar och korv, gott bröd och julmust! Jag hade en jättetrevlig kväll!

Efter det var jag bara hemma och lämnade lite saker, sedan gav jag mig av en sväng till Petra. Så när jag gick hem därifrån kom alltså snön!

Inatt hade jag lite svårt att sova, pga sammandragningar, ont i magen och annat! Jag försöker att inte tänka på eller se sammanband med kroppens "förlossninsförberedelser", men jag har en del. Kanske går det över? Idag blir det iallafall sängläge så får vi se om kroppen känner sig bättre!!

Hoppas ni får en härlig dag oavsett ni är ute i snön eller inne i värmen!

Myspys mage!



Kan vara de skönaste tofflorna som finns!! De har jag på mig hela tiden när jag går hemma, och har gärna med mig de om jag ska hem till någon! Myspys!







Åh vad förtjust jag är i min mage! Nu är vi inne i vecka 34 (33+3). Jag är så otroligt tacksam att vi tagit oss hit! Tänk för 7 veckor sedan, då trodde man aldrig denna dagen skulle komma! Men här är vi nu!

Nu ska jag upp på stan och träffa Elina och Bea! Har inte träffat de på länge, så det ska bli så roligt!

Ha en fin dag i ösregnet (som vi har här nere) eller i snöyran!

Min graviditet är inte det MIN graviditet!?

Jag vet inte om detta beror på grav.hormoner eller om jag hade blivit irriterad över det ändå, men jag klarar inte av när ALLA ska gissa om det är en pojke, flicka, vilken dag Bebis kommer, hur den ska se ut osv.
"Du har en typisk pojkmage" - Jaså? Jag tycker själv jag har en typisk gravidmage, en mage med en BEBIS i!

Jag är fullt medveten om att folk inte menar illa, det gör inte jag heller nu när jag skriver detta. Men jag tycker det är jobbigt när folk inte bara kan vara glada utan måste GISSA sig till allt! Blir ni inte glada om ni har fel? Fel på kön, dag, tid, utseende?

Jag, som är mamma, bryr mig faktiskt inte ett dyft om allt det där. Så länge min Bebis mår bra så mår jag bra! Det kommer en Bebis, så mycket vet vi, jag bryr mig inte om när( inte exakt) eller vad det blir för kön!
Klart att jag tycker det är roligt att spekulera, men det är ju ändå jag som ska få bebisen, jag och Niclas. Det är inte konstigt att vi gissar och funderar, men alla andra?

Det behöver ingen annan göra. Var glada att Bebis mår bra! Och om nu någon måste gissa, kan ni ju prata med någon annan om det.

Nu har jag fått det ur världen! Skönt. Nu ska jag sätta mig med en kanelkaffe innan jag ger mig ut på stan.

Bananpajreceptet kommer senare! Tro mig, det är så enkelt!!

Ha en fin dag allihop!!

Jag har lyckats vända dygnet! Sen H A T A ...

Jag har lyckats vända dygnet! Sen H A T A R jag halsbränna! Jag visste inte vad det var innan jag blev gravid, det är en sak som är säker! Det värsta är att jag får halsbränna av vatten?! Det klarar man ju sig inte utan. Jag får sluta dricka vatten innan jag går och lägger mig iaf. Satt och funderade lite över hur mycket vissa människor lämnar ut sig ibland. Jag bloggar och det är min blogg och jag är ganska personlig. Men sedan finns det de som är väldigt privata, nu syftar inte jag på en särskild blogg, utan i största allmänhet. Det är inte lätt att veta alltid var gränsen går, och gränsen är ju olika från person till person. Men ibland finns det de som lämnar alldeles för mycket information, som kan sätta andra i en obekväm sits. Det kan vara lite otrevligt! Det finns så mycket media och saker att använda sig av, Facebook, bloggar, twitter och allt vad det nu är, men ibland tycker jag nog att man borde tänka sig för, både en och två gånger innan man ger för mycket "information". Med det sagt önskar jag alla andra nattugglor en godnatt! Jag hoppas på att somna snart!


Måndagsmys!!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så tycker jag det är viktigt att man har mys varjekväll. Ibland lite extra tillochmed, vardagslyx är kanske vad vissa kallar det. Jag kallar det en mänsklig rättighet!
Så nu blir det film och världens godaste paj! Bananpaj!!!!! Yummie!



Matt Damon, kan vara bland de bästa skådespelarna helt klart!





Detta är min lilla Makka Pakka, Vilma. Niclas ena brorsdotter. Sötaste Vilman på jorden! Här har hon precis ätit efterrätt, duktig! Knappt kladdat någonting...allt är relativt! Hon har också lärt sig gå på pottan, så det gjorde vi ett par gånger igår!

Nu går ni ha en godnatt! Jag ska krypa ner bredvid min älskling ch fortsätta på min paj!





Mobil

Jag är på jakt efter en sängmobil till Bebis! Då mitt favoritdjur är elefanter och vi kommer ha mycket djurinspirerat på barnrummet så vill jag gärna ha en fin elefantmobil. Är det någon utav Er underbara läsare som har några tips?

Sjukskriven

Chokladkaffe!!!!!

Idag är jag verkligen "sjukskriven" på riktigt. Jag har rört mig från sängen, till köket (göra kaffe och mackor), till soffan och datorn. Här har jag suttit sedan jag gick upp! Haha, skäms nästan lite över min lathet idag! Men imorgon kan jag nog hitta på något roligare. Har ju gjort lite nytta idag och skrivit ihop lite CV osv.

Det är lite trist att vara sjukskriven då många andra jobbar/pluggar. Men jag får ta tillvara på dessa dagarna nu! Jag vet ju inte vad jag har att vänta mig sen.

Ikväll ska vi väl småfixa det som går i lägenheten. Jag är på jakt efter sådan "plattor" som man sätterfast i väggen för att kunna sätta fast gardinstänger i. Är det någon som vet var det finns??


Var är mitt snökaos?

Jag tror lördagen tog knäcken av mig! Är väldigt trött idag! Detta gråa väder vi har! Här nere i söder skyltar snön med sin frånvaro, allt för ofta. Hade önskat att vi också kunde få fin vit snö, men tyvärr allt för ofta får vi snö, som håller sig lite, sedan blir det riktigt blask. Förutom förra året då jag tror hela Sverige hade snö till mars/april?

Jag håller tummarna för en vit jul iallafall!

Myskväll med rostat bröd och gott!! Hos sv...

img_0310 (MMS)

Myskväll med rostat bröd och gott!! Hos svärföräldrarna blev det lyxmiddag, oxrulader och till efterrätt, hemkokta päron, men grädde och HEMMAgjord kolasås! Åh vad GOTT det var!! Hade nog kunnat sitta där och äta sås än egentligen;) Nu blir det fortsatt myskväll här hemma! Vilken mat helg jag har haft!!


F E S T


Min fina fina älskling i väntan på Taxi!


Varannan vatten, varannan julsmust! Och så vartredje pannacotta!


Presentöppning för de båda födelsedagsbarnen! Tobbe ( T. höger ,som är Niclas storebror) fick en låtsassaxofon. Då kan han spela sin favoritlåt, någon som var med i Eurovision, ska kolla upp vad denna heter!


Så han showade loss inför allihop! Mycket uppskattat! Väldigt bra spelning;) Här är han med sina små flickor!
Bert Karlsson tog senare kontakt, kanske blir det ännu ett dansband i familjen? RydbergZ?


Här står alla upp och sjunger Nationallåten, under ledning av en fem-åring! Som verkligen gillade den stora scenen i festlokalen!

Ja, här var några bilder från gårdagen! Snart är det dags för lite söndagsmiddag ute hos svärföräldrarna.
Så nu är det dags för lite piff så jag ser lite piggare ut idag;)

Zzzz

OJ! Vilken kväll det blev igår! Vi var på 30 + 35-års överaskningsfest! Verkligen en lyckad fest!! Det var massa folk, god mat och UNDERBAR efterrätt, panacotta. Jag åt TRE stycken haha! Folk proppsade lite på det, så varför inte ta sina chanser när man ändå kan;)?
Jag hade en jättetrevlig kväll igår!

Vi åkte hem runt 1, men jag är så trött idag trots att jag ändå försökte vila lite igår innan fest. Men kan vara för att vi låg och lyssnade på Hassan ett tag när vi kom hem? Haha vad roligt det är!

Nu ska jag göra lite frukost till mig, Niclas är iväg och spelar tennis med en kompis, ha en mysig söndag!

Härlig dag på stan!!  Och ikväll väntar de...

img_0305 (MMS)

Härlig dag på stan!!  Och ikväll väntar det också trevligheter!  Nu är det fika och Bebis har minsann fått sockerkick!


Mysdag!

Nu ska vi upp och äta frukost på stan, sen blir det härlig minifamiljshopping!!

Kolla dessa killar!

Muskulatur

Nu är vi hemma, antagligen har min värk med muskulaturen att göra. Jag vet inte... Bebis mår bra, som vanligt är det det som faktiskt spelar roll. Men jag är trött och har så ont, ibland vet jag knappt vart jag ska ta vägen. Spelar ingen roll hur jag sitter, ligger står det blir inte bättre.

Vi fick iallafall komma hem på middag hos svärföräldrarna ikväll, så skönt att slippa åka hem sent och handla skräpmat, utan fick istället fläskfilégryta, så jag fick min fredagsmiddag iallafall!

Jag kan förstå att denna bloggen inte varit den roligaste de senaste dagarna, förhoppningsvis går mitt onda över, då vi har massa mys och fix som ska göras imorgon och jag kan vara mitt pigga och glada jag igen!


Ha en fortsatt bra fredag!

Off we go!

In till sjukhuset igen... De tyckte jag skulle komma in eftersom jag är orolig då magvärken har hållt på i mer än ett dygn nu! Nu hoppas jag och håller tummarna, återigen, för att det inte är något!! Bebis rör sig, annars hade jag haft panik och varit hysterisk. Den får gärna stanna i min mage och fortsätta röra sig därinne ett tag till!

Vi får se vad det blir för fredagsmys ikväll!
Hoppas iallafall att Ni får en härlig och lugn kväll!


Barn till salu

"Brittisk dokumentär från 2007. Kinas ett barn per familj-policy har lett till hemska konsekvenser, man räknar att cirka 70 000 barn kidnappas per år och säljs på svarta marknaden. Här möter man människor som utför kidnappningarna, förtvivlade föräldrar som desperat söker efter sin barn och föräldrar som kanske måste inse att de måste ge upp sökandet."

Detta såg jag en stund på nyss. Fy! Jag blir illamående och otroligt ledsen. En mamma sålde sin ettåriga son, för att ha råd att ge sin övriga familj mat. 9000:- kostade han! Hur kan det få vara såhär?
Jag blir så otroligt ledsen. Barn är det finaste man kan ha och i vissa länder går det till såhär!


Speciella dag



Det är något speciellt med fredagar. Även om jag är hemma ledig varje dag är ju inte Niclas det och det ju särskilt mysigt med en extra god middag och att sitta och ta det lugnt med varandra! Man behöver den tiden till att rå om varandra ibland. Särskilt om det sker mycket runt omkring, som för oss just nu!

Ett annat tips jag kan ge är faktiskt, att ha den där speciella "fredagsmiddagen"/Fredagsmyset en annan dag än på helgen. Det blir en extra härlig känsla, mitt på en vanlig tisdag!

Inatt har varit jobbig. Jag har fortfarande väldigt ont, det gör ont på en speciell punkt på magen. Så jag ringde ju hälsojouren idag och de sa att det inte lät som något farligt, det kan vara en nerv som Bebis ligger och trycker på, samt att Bebis rör sig (oh ja, MYCKET t o m). Men, som vanligt de senaste veckorna, är jag ordinerad vila. Så det blir en lugn dag idag! Nu ska jag fika lite (jag är en dålig lögnare, frukost fika blir det;), sena nätter sätter sina spår. Kanske lika bra att öva redan nu?

Ha en fin fredag allihopa!

Aj aj aj

Jag hade tänkt be om lite råd ikväll. Angående klädval osv, ska iväg lite under helgen och skulle slängt upp lite bilder här nu så ni kunde fått agera smakråd. Men jag har så otroligt ont i magen nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen!!! AJ säger jag bara! Jag känner ju att Bebis rör sig därinne, så det håller mig lite lugn iallafall! Så antingen återkommer jag imorgon, eller förhoppningsvis ikväll. Idag är ingen rolig bloggdag här inne!

Ha en fin kväll allihop!

Fina människor!





Tack till ALLA som bryr sig om hur det är och har gått med Bebis och mig inne på sjukhus! Jag blir så förvånad när folk kommer fram och undrar. Tänk att det finns så fina människor som bryr sig! TAck tack till ER ALLA!

Jag ska strax ge mig upp på stan för en träff med Frida. Härligt att utbyta lite konstiga gravidkrämpor och åkommor!;) Niclas kanske börjar tröttna på mitt gnäll om ischias och allt annat som kommer till;) Idag ska jag även försöka hålla mig ifrån alla fina bebiskläder, kommer ju bli lätt med två blivande mammor på stan.
Vi får se hur det bli...Jag lovar att vara ärlig mot er sen!

Ha en härlig dag allihopa!


V I L A


Såhär såg jag ut i spanien! Kändes det som iallafall!

Puuh! Vad otroligt trött jag är! Kombinationen "kissa två droppar varannan minut, hela natten" med att springa på stan och ha en massa fix tröttar ut mig! En lång varm dusch var välbehövlig och nu hoppar denna donnan i säng!

Imorgon blir det antagligen träffa med Frida, som har BF någon vecka efter oss. Det är härligt att känna lite folk i samma underbara situation som en själv!

Hoppas ni får en godnatt!

??

Följ min blogg med bloglovin

Hmm...Nu håller jag på med det här "bloglovin"- jag förstår ingenting. Så jag får väl testa mig fram. Men där kan du alltså följa mig och prenumerera.


Update:
Nu har jag förstått. Nu ligger det en ikon (som blev väldigt stor!) under länkar. Där kan man alltså klicka för att följa mig.
Nu vet säkert många utav Er redan hur detta fungerar, men för Er som är som mig= Nu vet även ni;)

Nu ska jag laga middag för att sen gosa ner mig i soffan med en mysig filt, ljus och varmchoklad. Oj och aj vad trött jag är. Måste vara det gråa och blåsiga vädret, för idag har väl varit lite värre än vanligt?

Ha en fin kväll allihop!

Igen?!



Hejsan i blåsten!!

Vilket trist väder det blev nu. Jag som ska ge mig iväg till jobbet för lite småfix. Dessa fina kläder blev det idag, det kan vara lite svårt att hålla sig (USCH vad jag slösat pengar denna månaden!). Jag älskar bodyn med elefanter, tyvärr fanns den inte i min strl;)

Idag ska Niclas äntligen lägga färdigt golvet i Bebis rum! Snart snart snart är vi klara med renovering och det är bara småputs kvar! Det känns så otroligt skönt! Få bo in sig lite innan Bebis kommer, som vi trodde vi redan skulle hunnit göra. Men OJ vilket kaos det varit för oss sedan i augusti ungefär.

Jag märker att magen bara växer och växer! Underbart att bli en liten tjockis, men vad jobbigt det är att gå på stan när man inte hittar någon toalett, man tror man ska dö, för att blåsan är påväg att sprängas!
På tisdag är det dags för kontroll, igen. Ska bli spännande och se hur mycket Bebis väger då!


Vi ökar i antal

Det är roligt att det är fler och fler som följer bloggen! Roligt att jag också kan vara lite intressant;)

Nu har jag min dagliga rutin, Onaka med pepparkakor, och väntar på pappa. Det blir pappalunch idag. Fast han är lite sen, som vanligt.

Är det någon av Er härliga kisar där som är bra på det här med bloggdesign, eller vet någon som är det? Börjar tröttna litegrann på min,igen... Tacksam för tips!


Ha nu en fin dag härliga ni!!

Varm i hjärtat!

Detta eviga tjat från mig, men åh vad underbart med en bebis! Ett barn! Jag är världens lyckligaste! Det är så mysigt att sitta i soffan och känna en liten buff här och där i magen! En liten buse som rör sig! Härliga underbara barn!!

Vi längtar såååå efter dig!!!


What a diffrence a day makes?


Denna lilla gullungen ska jag kanske träffa sen. Iaf Mamma Petra.

Nu sitter jag här och käkar frukost! Blev lite sent idag, men jag behövde nog sova. Börjar känna mig lite slö nu, ungefär som i början av graviditeten.

För 5,5 veckor sedan åkte vi in på sjukhuset och fick reda på att Bebis var påväg ut, alldeles för tidigt. Det blev sängläge, Bricanyl, kortison, massa UL och ett totalkaos i vårt liv! Det var hemskt. Och jag är så tacksam för att allt gått så bra och att jag nu får vara hemma. Fem veckor har gått fort, men nu då? Tiden går så sakta! Kan det någonsin bli januari så vi får träffa vår Bebis?

Inatt drömde jag den bästa drömmen någonsin! Vi fick en vacker, härlig, underbar, glad och frisk liten flicka! Det var så härligt att drömma så! Vanligtvis drömmer jag mindre roliga drömmar, som att Niclas lämnar mig och massa andra hemska saker. Så detta var så välkommet! Så nu längtar jag mer än någonsin.

Nu ska jag göra mig iordning och fixa lite!
Ha en fin dag allihop!


Läggs till



Dessa skorna, i skinn, blev det i lördags. Jättesköna och hur smidiga som helst att klä på sig, särskilt när man inte kan böja sig utan att inälvorna åker upp i hjärnan! Från Din Sko.


Jag läser Cissis blogg och hon har nystädat! Jag blir så avundsjuk, jag vill också ha städat, men just nu bor vi ett smärra kaos och har ännu inte kunnat få iordning sp mycket som vi önskar! Jag ser så mycket fram emot min första storstädning! Jag älskar att städa. När man ser golvet bli rent, fönstrerna skiner och är nyputsade (så ofta händer inte det ska jag erkänna), badrummet är superskurat, listerna nydammade, sängen renbäddad och det luktar rent och fräscht! - Finns det något bättre?

Något nytt som ska läggas till på önskelistan är jeans, från True Religion! Oohh det värker i mitt jeanshjärta när jag ser dessa! Jag absolut ÄLSKAR jeans!! Och dessa har såå många snygga jeans! Vill ha vill ha vill ha! Känner mig som ett gråtfärdigt barn som lägger mig ner och skriker på golvet på Ica.  Snälla Tomten, ge mig ett par.


Bedårande!


Tänk dessa små godsakerna på lilla Bebis!! Jag kan liksom inte riktigt förstå att något kan vara så smått.

Hejsan härliga dag!

Nu kommer jag precis hem ifrån stan och en liten lunch med Emelie. Var tvungen att leta lite kläder och så hittade jag dessa små sockorna! De är ju så söta!! Jag har aldrig tyckt man kan kalla kläder "söta", men vad fel jag har haft! Det är ju absout någit man inser när man ska bli mamma, kläder kan ju vara hur söta som helst.

När vi satt och åt lunch gick det förbi massa med mammor hela tiden, jag kan inte sluta titta på vagnar och bebisar och tänker att snart är jag också där! Åh vad jag längtar!

Sjukhusbesöket gick bra! Bebis väger ca 2035 gr, följer kurvan perfekt och jag tycker mig se en antydan till mammas näsa på visa UL-bilder. Livmodertappen är forfarande lite kort, men så länge jag inte har ont och tar det lugnt så är det ingen fara. Tack gode Gud för att jag nu är inne i vecka 33 (32+3) och att Bebis har goda chanser att överleva om den tittar ut snart!

Nu blir det vila för mig!

Nu är jag påväg ut till sjukhuset på kontr...

img_0299 (MMS)

Nu är jag påväg ut till sjukhuset på kontroll! Hoppas den lille tappen hållt sig där den ska! För jag vill INTE bli inskriven igen! De senaste dagarna har det gått ganska bra, ont gör det ibland, men det är ju så att vara gravid. Håll tummarna nu allihopa!


Att uppfostra?

När man som blivande föräldrar har släppt den där chocken, som förmodligen är ganska oundviklig, börjar ju tankarna om hur, vad , om, när att snurra.

För mig är det oförståligt hur man kan se sina barn som endast barn. Hur föräldrar kan prata över huvudet på sina barn, precis som de, barnen, vore dumma i huvudet? Hur man som föräldrer kan tycka att barnen ska förstå "varför" de inte får göra vissa saker, utan en förklaring? "Nej, du får inte springa över vägen!!!"- Men inte ge någon förklaring, precis som barnet inte skulle kunna hantera sanningen? Är inte det att se ner på sina egna barn?

Det är upp till var och en av alla föräldrar att uppfostra sina egna barn, att hitta egna vägar till hur man ska fungera som familj, men VI kommer stenhårt jobba för att det ska vara en varm och mänsklig familj vi lever i. Våra barn är människor och individer. Jag vill att våra barn ska lära sig leva, vara självsäkra och trygga människor som kan ta för sig av livet, och även veta varför.

Min syn på en fungerande och välmående familj är en som aldrig ser sina barn som "problem", gör man det blir även barnen ett problem för omgivningen. Tyvärr finns det alldeles för många föräldrar som tappar orken att bry sig. Jag tror det är livsviktigt att ha rutiner, vara konsekvent och att prata med sina barn! Om jag pratar med mina barn istället för om mina barn tror jag vi har mer utbyte av varandra. Då tappar jag heller inte orken.

Nu menar inte jag att det är en dans på rosor, att jag kommer vara en pigg mamma med tusen bollar i luften, men jag kommer ha kvar orken att se mina barn som dem de faktiskt är! Som sagt, inte "bara" som barn!
Jag är inte perfekt och jag vet att jag kommer göra många många misstag och undra varför jag inte gjorde på det andra sättet istället. Men i slutänden ska både jag och Niclas kunna gå ut med huvudet högt och veta att våra barn alltid fått vara egna, trygga och ha självkänsla!

Jag har läst litegrann av Jesper Juul, som menar att det bästa man kan vara som förälder är sig själv! Så självklart! Jag kommer bli mamma, men jag kommer fortfarande vara Josefine, med mina egna tankar och åsikter. Jag tänker aldrig dölja för mina barn att även jag är en egen individ, precis lika lite som jag kommer frånta de deras rätt att vara det!


Mina stora idoler är min moster och hennes man. De har mina tre små FANTASTISKA kusiner, Stella ( 5 år i januari-11), Vega( fyllde 3 år i juni), Edit (blev 1 år i april). Där kan vi prata tre små underbara, trygga och härliga individer! Egna personer, som aldrig blivit nekade att vara det! Åh vad jag blir stolt när jag tänker på de!!!







lite Jesper Juul: Länk

The book of Eli



Igår hyrde vi film och hade mys. Eller Niclas somnade, som vanligt, i soffan, så det slutade med att jag kollade film själv.
Filmen The book of Eli, en helt OK "framtids"film. Ganska spännande! Så den rekomenderas till mysiga lördagskvällar;)

Första farsdag!

Idag firas det farsdag i många hem! Vi invigde farsdag redan igår, då Bebis inte ville hålla sig, utan ge pappa lite saker redan då! Även om vi inte träffat vår älskade lilla Bebis där inne, så är vi ju trots allt föräldrar redan, det måste ju firas.
Så nu har vi precis avslutat en härlig frukost. Som "Far i huset" dukat fram då lata mamman sov ruset av sig efter gårdagens shoppingtur;)

Hoppas ni får en FANTASTISK dag!

647164

img_0291 (MMS)

647164


Rutorna går aldrig ur



Magen i v.33. Idag är det 7 veckor kvar till BF! Jag önskar verkligen att tiden vill gå nu.
Men nu kanske jag äntligen kan få dagarna att gå lite fortare då jag visat för mig själv att jag klarar av att gå en längre period/strecka.

Om ni kikar in i vårt sovrum ser ni, förutom en massa stök, mitt älskade golv som det vara sådana problem med innan vi äntligen fick tag i det. Bilden ger givetvis inte golvet rättvisa, men oj oj så snyggt det är!!


Slagen hjälte

Jisses vilket maraton!! 5,5 h på stan är ingen enkel match när man inte rört sig på ca 5 veckor, är stor om magen, har ichias och en liten Bebis som spelar boll med urinblåsan!

Men, jag fick en del shoppat! Lite smått och gott som säkert kommer till användning;)
Nu blir det vila hela kvällen!

BRA BH!!!!!!!

Eftersom brösten blir allt störra och större behöver de ju ett lite fylligare stöd, just nu! Är det någon som har några tips på en riktigt skön BH, som är extra härlig eftersom jag är gravid?


Vore oändligt tacksam om någon har några tips, dp jag ska upp på stan imorgon och shoppa!

Nu är det sängen som gäller!


Godnatt allihopa! Sov fint!

Snickarbyxor



Jag älskar snickarbyxor. Så ett antal sådana här kommer det bli de närmsta åren!!
Dessa går att klicka hem från La Redoute.

Tänk att det finns så mycket som man "behöver" när man ska få barn. Utöver de sakerna som faktiskt är måsten!

Nu blir det en härlig dusch innan vår "middag" idag. Mackor med thé! Med goda pålägg såklart! Något jag inte skulle klara mig utan! Sen är det det berömda fredagsmyset. Tänk att vi snart är en familj som ska fredagsmysa! Blir så lycklig när jag tänker på det.

Ha en jättehärlig fredagskväll nu. Glöm inte att pussas lite extra!

Ta ert ansvar!!

Jag såg nyss en mamma påstå att hon inte kunde hindra sin dotter från att röka. "Hon är ju trots allt 15"... Jag blir så förbannad!
Jag bryr mig inte om hennes dotter röker, det är inte min ensak, men jag stör mig något enormt på föräldrar som rycker på axlarna!
Jag har alltid stört mig på sånt, när ens kompisars föräldrar påstod att de "inte hade något att säga till om" för att de själva rökte. Är det inte lite pinsamt att inte kunna stå upp mer för sig själv, som föräldrer? Varför skulle man inte ha saker att säga till om?

Jag kan inte förstå hur sådana människor tänker!


Den stora muggen







Nu sitter jag här igen, med min mugg. Det går åt väldigt mycket kaffe när man är hemma och sjukskriven!

Igår var vi ute och gick. Sådär 100m kanske? Men det var skönt och jag kände inget. Så idag ska jag traska en lite längre prommenad tänkte jag. Sen imorgon ska jag äntligen äntligen upp på stan!! Det ser jag framemot och jag har listor på allt som ska göras. Jag är en riktigt listmänniska! Har listor på över allt, överallt!

Vi kikade även inredning till hemmet! Vad svårt det är. Vad har man i "barn"rum? Vi ska ju ha det sista rummet, till Bebis när den kommer. Men den ska ändå sova inne hos oss. Så vad ska vi fylla ut detta rum med. "Snacka om att ha problem asså";)

Nu ska jag kura ner mig i soffan minsann, kolla på någon bra film och njuta av lugnet, före stormen!
Ha en fantastisk fredag!!

Fix


Detta läggs till på önskelistan. Bild fr Ikea.se
Skulle passa bra vid soffan, vill hellre ha ett runt bord än ett frkantigt och "vasst"



Och detta knivstället fr OBH, utan fasta knivfack! Superbra! Och helt ok design (jag avskyr egentligen att ha sådant framme! Tycker det är fult med knivställ!)

Nu är det dags för lite småplock och fix här hemma! Snart får jag lite sällskap av Jinne, som kommer hit på kaffe innan jobb. Trevligt!

Morgonkaffe

Nu sitter jag här med världens största kaffemugg. Denna dagen bjuder inte på så mycket händelser. Någon bra film kanske? Sen ska jag försöka ge mig ut på en liten prommenad, för att se hur långt jag kan tänkas gå. Ska vänta på lite sällskap bara. Jag vågar inte riktigt ge mig ut själv, än.

Nu har tiden börjat gå väldigt sakta... När jag låg inne på sjukhuset kunde jag se fram emot att snart kanske få åka hem, men nu är jag hemma, vilket givetvis känns toppen! Men vad ska jag göra nu?? Jag kan inte fixa för mycket, kan inte springa upp på stan och impulsshoppa eller fika. Det känns nästan som tiden står stilla. Kommer det någonsin bli januari så vi får träffa Bebis??

Bebis, vi längtar efter dig!

Föräldrapepp


Så glad i min mage är jag!

Det finns nog inte mycket som är vackrare än gravida tjejer/kvinnor! Eller vad säger ni?
Det verkar som det är flest mammor/blivande mammor som är här inne och läser, och visst har vi tur? Inte nog med att vi är så fina! Utan vi får bära fram liv! Det är det absolut finaste jag någonsin varit med om! Jag är så lycklig att få uppleva detta!

Det tycker jag att ni ska tänka på nästa gång ni har en dålig dag pga tajta kläder, för mycket flås efter gått i trappor eller vad det nu än må vara! Att bära på ett liv är en fantastisk upplevelse och prestation! Man är lycklig som får göra det, eller om man redan gjort det! Mammor är fantastiska! Och ni pappor som svänger in här någon gång, ni är minst lika fantastiska ni också!
Jag känner mig iallafall otroligt lycklig lottad som har Niclas som pappa till mina barn!
Avslutar dagen med lite mamma- och pappapepp!


Här är vi påväg till mormor och morfar för kvällsfika. Jag är väldigt glad i att få komma utanför lägenheten;)
Ni får också ursäkta röran, men vi bygger om;) Det är massa lister, fog&fix, golvbrädor och diverse snickeriprylar hemma nu, men om ett tag så är vi äntligen klara!


Ha en godnatt, denna donnan ska hoppa in i duschen och sedan krypa ner och fundera inredning!

Dilemma...HJÄLP!

Jag funderar på om jag ska färga håret blont igen... Jag saknar det så när jag kollar gamla bilder, men det är tusen gånger smidigare och billigare att vara mörkhårig.
Jag hade bestämt mig för att ta hand om mitt hår och har därför inte färgat det på nästan ett år, vilket innebär att jag i stort sett har min egen färg nu. Jag gillar att vara mörk, men ljust är ju med himla fint! Så lite hjälp skulle vara tacksamt. Vad tycker ni??

Jag som blond:





Som mörk:


Idag. Fast jag fick inte med längden. Men nu var det ju iofs färgen jag disskuterade här;)



Så, jag vore otroligt tacksam för åsikter!
Min sambo är inte mycket till hjälp i denna frågan, tyvärr.

Nu blir det plock och sedan lite mys ute hos mormor och morfar!

Fina vänner är en lyx!



Min otroligt kloka vän Anita skrev ett sms till mig när jag låg på sjukhuset! Vi hörs inte av så bra längre, men finns där för varandra i vått och torrt. Hon skrev något i stil med att hon förstår att man prioriterar vilka man har kontakt med när man ska få barn. Jag tyckte det var så klokt, för hur konstigt det än låter för de som inte har barn, så är det faktiskt så det blir.
Man värderar mer i hur folk beter sig och värderar, då dessa personer kommer ha en inverkan på våra barn. Man märker vilka som faktiskt bryr sig om en på riktigt när man ska bli föräldrer. Särskilt när kanske många i ens omgivning inte har barn eller planer på barn. än.
Nu har både jag och Niclas lyxen att ha otroligt många fina och underbara människor i vår närhet. Människor som jag verkligen vill att våra barn ska lära känna och se upp till, många med otroligt fina egenskaper.

Tack snälla ni fina som är som ni är!

Elefantpaj


Pajdegen räckte inte till att göra tjusiga rutmönster, så det blev små elefanter istället!

Pajdeg:
3 dl mjöl (jag brukar ta 2 dl vetemjöl och resten grahamsmjöl, eller lite havregryn)
125 gr SMÖR (gärna lite extra;) )
2 msk vatten
Lite salt

- Häll i alla ingredienser i en matberedare, eller blanda ihop själv. Då underlättar det om man använder fingrarna.
- Kavla ut, på mjölat bord, med mjölad kavel, ganska tunt. Rulla över degen i en form, tryck ut den och skär bort överflödet.
- Sätt in degen i kylen. Under tiden sätter du igång ugnen på 200 grader, och börjar med fyllningen.

Köttfärsen gör man ju som man själv vill. Men här är den jag gjorde ikväll

Fyllning:
En halv gullök
1 halv, finriven morot (färsen blir lite sötare då, det smakar inte morot. Men fyller även ut maten lite.)
1 stor finhackad tomat
2 - 3 msk tomatpuré
Kycklingfond/buljong ( Jag tog lite kycklingfond och en liten liten bit grönsaksbuljong)
Svartpeppar
Chilipeppar
2 - 3 msk vatten
En klick creme fraiche

- Skär löken, jag skär alltid FINT för jag gillar inte stora lökbitar. Och för att slippa den "råa" löksmaken man lätt får om man fräser lök får hårt, smälter man smör och rapsolja på svag värme, sedan får löken ligga med tills den är lite "krämig"
- När löken blivit krämig, riv ner moroten. Fräs runt det lite och öka värmen.
- I med köttfärsen
- När köttfärsen fått färg, i med tomaterna
- I med kryddorna.

- Ställ in pajskalet i ugnen (i mitten), tills den fått fin färg.
- Under tiden får färsen koka ihop, tills du är nöjd med smaken. Släng i en klick creme fraiche.
- I med fyllningen, på med elefanterna och in i ugnen igen!
- Serveras med en härlig sallad , och ett glas rött om man inte är gravid;)

Kom ihåg att alla ingredienser borde vara ekologiska, rättvisemärkta, närodlade för att få BÄSTA resultat!



Nu ska jag fortsätta med vår myskväll, nu blir det bananpaj och glass:)

Ha en härlig kväll allihopa!





Vår älskade klump!


Min fina mage i vecka 31+3. Tänk vad stolt man kan vara över den största magen man haft?!

Magen bara växer och växer och jag blir förvånad varje gång jag testar kläder då jag inser att de inte passar eller sitter som de gjorde sist. Tur att mamma och jag ska försöka gå en liten runda på stan på lördag, då kankse jag kan handla lite nytt. Det är massa som ska inhandlas, små kläder, stora kläder (till mamma Jossan;) ) sen har jag fått rabatt på apoteket, så det blir en örontermometer och bröstpump! Är det någon som har tips på bröstpump? Vilka är bra och prisvärda?
Nu ska jag dra igång med en köttfärspaj till min älskling kommer hem! Jag har haft sällskap av Julia idag, alltid lika roligt att dela tankar med henne! Fantastiska Janis!

Här är en härlig overall jag hittat som jag blir lite sugen på att inhandla, jag älskar elefanter och grönt och skiter fullständigt i om en pojke har lite rosa (om Bebis är en pojk, det vet vi ju inte!)


Är den inte såå fin?

Nehepp, nu köttfärspaj!


Fina kläder!


Så himla fina småttiga kläder från Jinne igår! Vi blev så glada! Det är jätteroligt att få små bebissaker.
Det är verkligen sött. De små små fossingarna som ska in där? Kan något vara så litet?


Godmiddag!
Mina dagar verkar bestå av fika;) Jag väntar på Julia som ska komma hit en sväng på lite kaffe och mackor med goda pålägg.
Igår hade vi en helt TV-fri kväll! Så otroligt skönt! Vi pratade, plockade och gick och la oss tidigt och det var så mysigt! Man ska verkligen ta till vara på varandra, nu har vi ju tiden till att bara bry oss om oss, den kommer inte riktigt infinna sig på samma sätt sedan.

Min fantastiska svärmor var nyss här och lämnade sofföverdraget som varit på lagning sedan i aug. Det känns så bra att se sak efter sak falla på plats här hemma. Snart kanske det känns som en riktigt hem? Vem vet!?

Det spänner lite i magen, så jag ska vila en sväng innan Julia kommer

Hoppas ni får en härlig dag, även om vädret inte är det roligaste!

Musik





Gaaaamla bilder! Visar att jag har en musikalisk ådra;) Som vanligt saknar jag det blonda håret när jag ser det!

Nu är Jinne här och fikar med mig. Frallor med massa goda pålägg är så mycket godare än kakor och bullar tycker jag! Jag kan äta hur mycket som helst.
Idag fick jag iallafall bli utskriven, igen, och komma hem. Härligt!! Och jag hoppas detta kommer gå bra! Jag får även röra på mig mer och mer. Ska testa här hemma några dagar med att röra mig mer, sen kanske snart kan jag gå ut en sväng. Behöver nya skor och det hade varit roligt att kunna gå och kika på ett par!

Nu får ni ha en fin dag!

Arsenal

... Finns inget mer att säga. Inte för Niclas iaf. Jag kom hem, han fick gå ner och hämta grejerna i bilen- Välkommen hem!
Sen har han inte sagt ett knyst. Han är sur, för idag går det inget bra för hans lag. Och jag kan inte muntra upp honom med så mycket, eftersom det är viloläge som gäller för mig.

Men snart är glad så...Så fort han märker att jag har kommit hem. Då blir han jätteglad;)

Vilken dag

Gårdagen började med en lugn och skön frukost, hemma! Den var extragod pga det. Sedan kom Anton och skulle hjälpa oss med kaklet, så jag åkte ut med mamma till min morbror och kusin och fikade. Det var så trevligt och vi fick många goa skratt... Sen blev jag kissig för 10:e gången och vad får jag se när jag är klar? Blod!! Jag var tvungen att ta ett nytt papper och dubbelkolla, sedan kom paniken! Det första jag tänker är att det hänt Bebis något, så jag skriker på mamma och vi kör in till förlossningen. Jag hade ont i magen, mådde illa och det kändes som jag skulle bajsa på mig. Jag grät och grät och grät och kunde knappt andas. Det enda som snurrade var att det hade hänt Bebis något och att det absolut INTE fick vara så...Snälla snälla må bra där inne!
Jag rullas in i en förlossningssal, de sliter av mig alla kläder. Jag frågar om jag kan få något att dricka, då jag är helt torr i munnen, men nej, det får jag inte. De tar blodprover och sätter in en dropp-pryl i armen och kör CTG. Sedan kommer läkaren in och gör UL, både vanligt och vaginalt. Bebis mår bra!!!! Tack tack tack!!!
Det lugnar ner sig lite så for jag kommer in på förlossningen, då är man bland folk som kan hjälpa till om det verkligen skulle hända något.

Det visar inget och läkaren förklarar att det kan vara ett sprucket blodkärl och att de ibland inte hittar anledningen till blödningen. Men det ser bra ut, fast de håller mig under observation.
Sedan kör vi en CTG-urva i två timmar, jag får i slutet sammandragningar med 3 minuters mellanrum, men de försvinner så fort jag får gå på toan och får ta av mig banden, som sitter hårt tryckt runt magen.

Hela kvällen är lugn, jag känner att det ömmar i magen, men har förstått att det inte är ett konsigt ont, utan att det kan vara så.
Jag somnar helt, totalt utamattad...Och vaknar och nu hoppas jag på att få komma hem.

Jag har ALDRIG mått så dåligt som jag gjorde igår, jag trodde att vi skulle förlora vårt barn och den smärtan man känner då vill jag ALDRIG aldrig aldrig uppleva igen! Jag är så otroligt tacksam att det inte var någon fara och att jag kunde tagit det lugnt, egentligen.
Men i den situationen jag kände att jag befann mig i kunde jag inte se någon annan utväg än att få panik och låta alla andra sköta allt. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

Vår fantastiska lilla Bebis som inte anar vad den utsätter oss för, vi älskar dig så! Vi längtar tills du kommer ut till oss, så vi får prata med dig, lukta på dig, känna dig. När du blir stor ska jag berätta för dig om denna gången och så ska vi skratta åt att Du låg inne, lugnt i min mage och hickade, medans mormor körde mamma till förlossningen i ilfart! Då kan vi skratta åt det! Nu har knappt chocken släppt!

Jag ska vila idag, det behöver jag.

Tillbaka! Ingen behöver vara särskilt orol...

img_0289 (MMS)

Tillbaka! Ingen behöver vara särskilt orolig, men efter en liten incident så är vi tillbaka på sjukhuset. Kommer få vara här under observation men hoppas så innerligt att jag får komma hem igen snart!


Varför?!

Varför gjorde jag en ny blogg som önskelista för länge sedan? Varför inte bara en kategori? Nu kära familj, och vänner om ni känner för det;), kan ni klicka in er under "kategori", och välja Önskelista, så får ni veta vad vi önskar oss.

ErgoBaby Carrier organic.

Detta ska vara den bästa bärselen och jag vill gärna ha en organic, navy(färgen) är nog den som skulle passa bäst.

Är det någon som vet något om denna? Eller andra bärselar för den delen, kom gärna med tips och förslag!

Nu gör min underbara sambo fredagsmiddag- kycklingsallad! Sedan blir det mys med blåbärssorbet, glass, julmust och idol! För det är såååå skönt att vara hemma.

Hoppas ni får en superhärlig fredag!

Kram på Er!

Brie

Att vara gravid är så fantastiskt! Att få bära ett litet liv! Den känslan är så obeskrivlig och får mig att le riktigt stort!

Jag har bestämt mig för att helamma, gärna i 6 - 8 månader. Men när Bebis kommer till oss, ska jag pumpa ibland. För att Niclas ska få chansen att få den viktiga stunden det är att mata, men också för att jag LÄNGTAR efter brieost, kex och vin!(rödvin fungerar visst till ost!) Jag vill äta brieost snart!!! Ååhhh vad gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Disney



Jag sitter och gör en "barn"-spellista på spotify. Disneylåtar ligger väl alla varmt om hjärtat?
Någon som har tips på några andra barnvisor/låtar som kan vara användbara?;) Musik är viktigt tycker jag så jag vill göra en mysig och rolig spellista som kan användas flitigt redan nu och en lång tid framöver.

Tips någon??

Hunger


Härligt vid poolen i spanien!

Helt plötsligt har jag blivit mycket hungrigare. Bebis växer nog till sig rejält där inne nu! Så himla härligt!
Inatt vaknade jag av att jag var kissig, sedan kunde jag inte somna om flr jag var så hungrig. Tur att det stod en påse sötmandlar brevid sängen!

Då var det gjort.

Jag blir utskriven, men ska komma in nästa vecka för en ny koll. De fick inget riktigt bra mått idag. Det varierade, väldigt mycket kan man säga.
Snart är det hemdags! Denna helgen ska bli väldigt lugn...Kolla film och äta strunt!


Då är man tillbaka på sjukhuset! Väntar på...

img_0286 (MMS)

Då är man tillbaka på sjukhuset! Väntar på att få göra UL och sedan få reda på om jag får åka hem eller om jag blir kvar här ytterligare. Det har gett mig massa kraft att vara hemma, igår var en härlig dag. Först hjälpte pappa mig till försäkringskassan, där jag fick hjälp med alla papper. Tyvärr kan jag få vänta till december på min lön. Men det får ju bli som det blir. Sedan var det dags för fika med Julia! Så hon kom över med saffransgifflar, MUMS!  Hoppas nu jag får åka hem! Ha en toppen dag!


Lax med citronöverdrag



Något de flesta i min närhet vet är att jag är ganska petig med vad jag stoppar i mig. Det handlar inte om att jag inte äter fett osv, utan tillsatser! Jag äter ALDRIG margarin, då jag tycker det smakar plast. Plast smakar det av en anledning, det är framställt! Det är gjort av olja, olja är inte hårt, för att det ska bli hårt så krävs det alltså massa Onaturliga tillsatser.
Jag har mer och mer börjat må illa av tillsatser, som finns i sååå otroligt mycket. Rökt skinka ex, är ofta inte alls rökt, utan det är smaktillsatser som är insprutat i påläggen, för att det ska smaka rökt.

Jaja,anledningen till att jag skriver detta inlägget är ju för att jag ska lägga in ett recept;)
Där jag istället för citronpeppar, som innehåller glutamat(länk), använder riktig citron! Det smakar ljuvligt! Inte alls lika konstig besk/syrlig smak som citronpeppar har.

För ER egna skull och era barns skull, tänk på vad ni stoppar i er, och vad ni faktiskt använder i maten. Det krävs så lite för att faktiskt må bättre! ...Nog om det

4 port:
4 Laxfiléer
Potatis/Ris
3 -4  dl Creme Fraiche
En halv citron + citronskal (ekologisk, eftersom skalet inte är besprutat med konstiga saker, smakar det mycket bättre!)
Salt
Peppar

1)Börja med att riva citronskal från ca en halv citron (EKOLOGISK). Tänk på att inte riva på det vita, då det smakar beskt!
2)Blanda det med cremfraichen och pressa i lite citronsaft.( Du behöver inte ta hela citronen, om du inte vill, utan kan ju spara till efter det är tillagat). Salta och peppra efter smak.
3) Bre ut det över laxbitarna. Det ska vara mycket "röra" annars kan det blli lite torrt.
4) In med laxen i ugnen, tills den är färdig. Ca 15 - 20 minuter. Graderna kan väl vara någonstans mellan 175 - 200.
5) Gör iordning tillbehör osv.


Enkelt va? Och tro mig! Citronsmaken är väldigt fräsch!

Hoppas det smakar!

Permission

Hej hej!
Lite snabb uppdatering.
Jag fick komma hem igårkväll, på permis till på fredag. Det är härligt att komma hem, men det är faktiskt lite stress kring det. Det är mer krävande av kroppen att vara hemma. Bara som att sätta sig upp utan det där braiga ryggstödet som åker upp och ner. Så på fredag åker jag in till sjukhuset på morgonen för att kika hur det har gått och utifrån det så får jag veta om jag kan få komma hem på heltid eller måste fortsätta vara inskriven på sjukhuset.

Idag har jag varit hos mormor och morfar hela dagen. Det känns att jag inte varit på sjukhuset. Jag har ganska ont i magen och är väldigt väldigt utmattad. Men Bebis rör sig och det känns skönt! Även om jag får springa på toaletten stup i kvarten.

Det tynger i magen, mer och mer, och med tanke på att jag inte gått särskit mycket den senaste tiden kanske det inte är så konstigt att det känns "lite extra" när jag väl är uppe och går.
Sist jag gick som valigt vägde Bebis ca 1000 gr, nu är det ca 1500 gr, tro mig, att gå upp så snabbt i vikt sätter sina spår.

Det bästa med att vara hemma är såklart Niclas! Jag har längtat efter honom massor med mycket och nu kan vi vara tillsammans, vi är ju i närheten av varandra och det är så skönt och betydelsefullt!

Nu ska jag återgå till mina satsumas, pepparkakor och filmer och vara sjukskriven.

Hoppas ni får en härlig kväll! Det ska jag minsann försöka ha!

Honey I'm home

img_0284 (MMS)

Honey I'm home


Jag har en bulle på min mage

Det är så konstigt när jag tittar mig i spegeln, och magen är jättestor!! Jag kommer inte ens ihåg hur jag såg ut utan magen. Men jag vet att jag var ganska liten, men minns verkligen inte hur jag såg ut med mina "vanliga" kläder.
Är det inte konstigt, vad snabbt man glömmer och hur snabbt saker och ting kan ändras?


Utan bulle i Bulgarien


Med liten bulle, i somras. Nästan exakt 3 år efter (- 20 dagar, dagarna faktiskt)

RSS 2.0